Mesures preventives

'OT' es queda sense públic pel coronavirus

RTVE ha decidit suprimir l'assistència de persones a veure 'in situ' com es realitzen els seus programes, tant gravats com en directe

nia irun9600-1

nia irun9600-1 / Jose Irun

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

RTVE s’ha apuntat a les mesures adoptades per evitar el contagi del coronavirus, amb la qual cosa ha anunciat que suprimeix la presència de públic de tots els programes, tant gravats com en directe. A més, es paralitza l’activitat de l’Orquesta i Coro RTVE, es tanca el Teatro Monumental i s’anul·len altres esdeveniments en els quals està implicada la corporació.

D’aquesta manera, les pròximes emissions d’espais en directe com el concurs ‘OT’ diumenge, 15,  i ‘Sánchez y Carbonell’, dijous, 12, es realitzaran sense públic als platós. El talent musical  de TVE ja va començar a introduir normes higièniques fa unes setmanes. Primer van ser les indicacions per evitar contagis als assistents a les firmes de discos que es van celebrar el 29 de febrer a Barcelona, Madrid i Sevilla: acudir-hi amb les mans desinfectades i sense febre. Les tres convocatòries juntes van reunir 10.000 persones (només a Barcelona es van reunir 5.000 fans).

Contacte suprimit

La següent mesura a prendre va ser suprimir un costum, gairebé un ritu, en totes les gales: que el públic aixequi les mans perquè els concursants les vagin tocant quan creuen la passarel·la. A les gales dels diumenges 1 i 8 de març ja es podia comprovar que els nois ja no ho feien i saludaven els seus fans de lluny.

Però les mesures no només afecten el directe. A partir d’aquest 11 de març les gravacions de programes canvien la planificació per adaptar-se a les mesures i fer-ho sense públic. Espais com ‘El cazador’ continuaran emetent-se amb públic els pròxims dies ja que es van gravar abans de l’adopció de les restriccions pel coronavirus. RTVE informarà puntualment els telespectadors sobre quins programes es van gravar en aquestes circumstàncies.

Orquesta RTVE i Teatro Monumental

Notícies relacionades

Orquesta RTVE i Teatro MonumentalAixí mateix, queden suspesos amb caràcter immediat tots els concerts de l’Orquestra Sinfónica i Coro RTVE des d’aquest dimecres 11, fins diumenge, 29. També els concerts de ‘Las noches del Monumental’ i el concert del cicle de música de cambra de dissabte, 14.

La corporació també suspèn tots els esdeveniments programats els pròxims dies, com La Radio Encendida de Radio 3, prevista per a diumenge, 22, així com les presentacions de projectes. A més, l’Institut RTVE ha anul·lat les seves activitats de formació, tant dins com fora de la seva seu.