DIMARTS, A 'SENSE FICCiÓ'

TV-3 ofereix respostes inèdites a '1-O, cas obert'

El documental d'investigació, dirigit per Iu Forn, es nodreix de testimonis de líders polítics i personalitats del moment per revelar què va passar aquell 1 d'octubre del 2017

ialvarez50401144 television tv3 estrena el documental d investigaci   1 o  ca191014191900

ialvarez50401144 television tv3 estrena el documental d investigaci 1 o ca191014191900

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

’Sense ficció’ estrena aquest dimarts, 15 (TV-3.21.55 hores) 1-O, cas obert, un documental d’investigació d’Iu Forn que buscarà donar resposta a moltes de les qüestions que es desconeixen de l’1 d’octubre del 2017. En l’audiovisual entrevista diversos líders polítics i personalitats del moment històric com Carles Puigdemont, Marta Rovira, Toni Comín, Jordi Turull, Santi Vila, Xavier García Albiol, Ada Colau, Miquel Iceta i Josep Maria Bartomeu.

’1-O, cas obert’, una producció de TV-3, produïda per DLO/Magnolia i El Nacional, busca donar resposta a qüestions que encara es desconeixen sobre el disseny de l’operatiu policial de l’1 d’octubre del 2017 i sobre els seus responsables. les pressions que va rebre el Govern de Rajoy per parar la repressió i del dispositiu que va establir el Govern de la Generalitat per garantir el dret de vot de la ciutadania.

Respostes inèdites

El relat del documental s’estructura a partir del plantejament d’una sèrie de preguntes a les quals es dona reposada per primera vegada com: ¿qui va dissenyar el dispositiu policial? ¿Què va passar al Palau de la Generalitat? ¿Amb quin criteri es van decidir les escoles electoral on actuarien la Policia Nacional i la Guàrdia Civil? ¿Van existir diferències de criteri durant la jornada de l’1 d’octubre entre Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal? ¿Qui va ordenar parar les càrregues policials? ¿Va trucar la cancellera Merkel a Rajoy?

Notícies relacionades

El documental de ’Sense ficció’ es basa en el testimoni de persones molt rellevants vinculades directament amb els fets que, després d’haver-se feta pública la sentència del Tribunal Suprem, per primera vegada s’avenen a explicar el que va passar i donen resposta a les preguntes plantejades. Ells i elles són l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont; la secretària general d’ERC, Marta Rovira; l’exconseller de Salut, Toni Comín; l’exconseller de la Presidència i exportaveu del Govern, Jordi Turull, i Santi Vila, exconseller de Territori i Sostenibilitat.

També Xavier García Albiol, president del PP de Catalunya; l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, i la de Barcelona, Ada Colau; Miquel Iceta, secretari general del PSC; el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu; l’advocada penalista i activista pels drets humans Laia Serra; un testimoni protegit d’un alt funcionari vinculat als serveis de Seguretat, i Ramon Cosío, portaveu del Sindicat Unificat de Policia (SUP).