TU I JO SOM TRES

Abascal amb ibuprofèn, espanta menys

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Quan Pablo Motos (El hormiguero, A-3 TV) li va dir que, per haver-lo convidat, havia rebut més insults que en 14 anys seguits de programa, Santiago Abascal va agafar la butxaca, li va llançar un blíster de píndoles, i va afegir: «Jo també estava preocupat per tu. Per això t’he portat aquests antiinflamatoris». Teràpia oportuna. És el mateix Abascal que aconsella que cada vegada que el vegem a la tele prenguem un ibuprofèn, per evitar inflamacions i que ens faci menys mal.  En aquesta ocasió Pablo Motos va evitar presentar el seu convidat amb el seu habitual «¡Ha vingut a divertir-se El hormiguero. Aquesta vegada la paraula diversió ha quedat aparcada. No tocava i menys encara amb el cacau que hi havia a les xarxes,cridant a boicotejar el programa. ¡Ah! Aquestes crides sempre produeixen l’efecte contrari: amb Abascal s’ha aconseguit l’audiència més gran de la història d’El hormiguero (23,5%), només superada per tres dècimes per Isabel Pantoja, quan hi va anar el 2017.

Abascalva entrar intentant causar simpatia i bon rotllo. O sigui, estava ben aconsellat pels seus assessors d’imatge. Els primers 10 minuts va aconseguir un cert clima de gràcia. Cordial. Una certa familiaritat, en general. Motos va aplicar la tècnica de limitar-li els temes i que anés als temes concrets. Col·loquialment parlant: que es mulli. Immigrants(«A Melilla, una tanca més gran»), avortament («La dona és propietària del seu cos però no de l’ésser que porta dins»), armes(«Quan entren a casa teva tens dret a defensar-te, i si no tens una arma amb el ganivet, o amb el cendrer»), Catalunya («Aplicar el 155, Torra a la presó, TV-3 intervinguda, Mossos dissolts»). O sigui, es va anar retratant.

Notícies relacionades

Va ser interessant quan es va retratar com a polític dolgut perquè diu que se li neguen plataformes mediàtiques. Va utilitzar un argument de contrast: «Pablo Iglesias es declara comunista, canta la Internacional, glorifica el Che Guevara i surt a totes les teles. Jo mai he dit ser feixista ni fatxa, no vaig amb el braç aixecat, i no obstant quan em conviden a la tele les pressions són brutals».

¡Ah! Aquest és un tema meditable. Vox va aconseguir en les últimes eleccions 2,6 milions de vots i 24 escons al Congrés. És el que hi ha. Compte amb els cordons sanitaris quan parlen les urnes i la democràcia.