ESTRENA DILLUNS, 7

'Al cotxe!' es posa a rodar per Catalunya

TV-3 ofereix quatre especials en què convidats com els germans Roca, Laia Sanz i Tortell Poltrona viatjaran a llocs on tenen un vincle emocional

ialvarez50165321 teletodo programa tv3 al cotxe con los hermanos roca191004201251

ialvarez50165321 teletodo programa tv3 al cotxe con los hermanos roca191004201251

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un cotxe, una conversa tranquil·la i una mica de música. Aquesta és la proposta que des de fa dos anys, sense interrupció, el programa Al cotxe!, en què Eloi VilaAl cotxe fa les seves entrevistes mentre condueix el vehicle. Tot i que en els quatre especials que emet TV-3 a partir de dilluns, 7 (23.00), per primera vegada la ruta discorrerà per Catalunya i la xerrada no acabarà una vegada arribin a la seva destinació, sinó que entrevistador i entrevistat es baixaran en un lloc emblemàtic per a aquest últim. Els xefs germans Roca, l’actriu Nausicaa Bonnín i el còmic Fermí Fernández (en el programa d’estrena), així com Rafael Nadal, Laia Sanz, Tortell Poltrona i Roger Roca són, entre d’altres, els qui faran aquest viatge físic i emocional.

L’atípic plató del programa, l’interior d’un cotxe en ruta (trajectes reals, res de croma) propicien el clima ideal per a aquestes converses tan íntimes. «La gent s’oblida que hi ha càmeres», diu Núria Castejón, la directora. I és cert: malgrat que al seu interior n’hi ha quatre (i dos més per mostrar l’arribada del convidat i el cotxe en marxa) un s’oblida de la seva existència. Ho van poder comprovar els periodistes convidats a la roda de premsa sobre rodes. Perquè, tot i que el realitzador (Albert Timoneda / Toni Bargalló) viatja darrere, discretament separat per una cortina amb la minitaula de barreges, juntament amb algun guionista, el convidat aconsegueix deixar-se anar.

Xerrada sense guió

Una xerrada «sense guió, només amb una idea profunda», com indica Vila, cosa que li dona «una gran llibertat». «Tot depèn de mi: la gestió de les músiques, la conversa...», prossegueix. I la directora afegeix: «Hi ha un equip de guionistes que treballen les biografies per veure què ha de buscar. Però ell és lliure de com fer-ho. A més, té una capacitat admirable de conduir, estar concentrat en què passa al seu voltant i no perdre el fil».

Especial amb Nausicaa Bonnín / TVC

La música ambient també ajuda a crear aquest clima. «Sabem quines cançons els agraden i, si no, busquem melodies generacionals de quan tenien 20 anys o d’èpoques que van viure intensament». Al cotxe! ja tenen el seu hit. «Els 250 personatges (sense repetir) que han passat per aquí han coincidit que la que els ha marcat és ‘Insurrección’, d’El Último de la Fila. I a molts els agrada Queen», diu Vila.  

De ruta per Catalunya

Fins ara el cotxe circulava per Barcelona i voltants, però viatjar per Catalunya podria fer més difícil encara conduir i presentar. No per a Vila. «Soc de Sant Esteve de Palautordera, al Montseny, i quan ets de poble, el desplaçament forma part de la teva vida». També ajuda que fa gairebé 20 anys feia connexions per al programa de TVE-1 Catalunya avui, per al qual es va recórrer 500 pobles.

L’humorista Fermí Fernández, a bord. / TVC

Notícies relacionades

«En aquest primer programa acompanyo Nadal de l’internat on va estudiar a Palamós, on estiuejava», diu Vila. «Bonnín ha comprat una casa al delta de l’Ebre i està descobrint un terreny que l’allunya de la ciutat», afirma Castejón. Els germans Roca tenien un futbolí on, al principi, quan no tenien clients, els esperaven jugant. «Ara fan partides per treure’s la tensió o parlar», diu el periodista. «I Fernández surt del Camp de Tarragona, on viu, per anar a Tarragona ciutat, on ens ensenya un lloc on jugaven els nens», acaba ella.

El pas del vehicled’Al cotxe! no passa inadvertit. La gent s’amuntega i es fan ‘selfies’. «Quan tornem els de l’equip, la gent busca algun famós. I quan ens veuen, es deceben», diu Castejón. Mentre hi hagi gasolina no hi ha qui pari el vehicle. «Farem un especial per a Nadal, col·laboracions per a ’La Marató’ i a partir de gener tornarem amb l’emissió setmanal».  La carretera se’ls fa curta.