TU I JO SOM TRES

Cayetana, sense brillantor i a l'espera de destí

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

2
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Estrella de la campanya, artista revelació en els debats televisius, ara resulta que Cayetana Álvarez de Toledo (PP) no casa, no agrada, no encaixa en els plans del seu partit. Fa només 30 dies la seva inclement virulència dialèctica era impulsada i aplaudida per bona part de la direcció del PP. Avuisembla condemnada a vagar extramurs del nucli decisiu. ¡Ah! Aquesta mena de criatures que passen, en un no res, de ser estrelles refulgents a meteorits que naveguen a les fosques a l’espera de destí són ideals per aRistoi el seuTodo es mentira(Cuatro), un programa que ja els vaig advertir que és la resurrecció d’aquell¡Aquí hay tomate!de fa 15 anys, però ara en clau política.

Notícies relacionades

Aquesta setmana li han dedicat aCayetanauns impactes molt tomaters i efectius. Sobre unes imatges d’ella, d’arxiu, van incrustar enormes rètols que deien: “¡L’odien! / ¡No la suporten! / ¡No la poden ni veure! / ¡Cayetana, repudiada!”, i van afegir a aquesta espècie de tomatina de Bunyol televisiva aquell tema de Los Brincos que diu: “Nadie te quiere ya / Qué vas a hacer / A donde irás”. ¡Ah! L’estil Tomate és terrible. És una barreja tremebunda de còmic, mordacitat i conya, tot ben sacsejat i ficat al microones perquè estigui ben calentó. Coincideixo que el procés d’auge i caiguda deCayetana Álvarez de Toledoés molt atractiu. Mereix analítica. El Partit Popular la va llançar a l’arena televisiva i la va transformar en artista en un tres i no res. La seva grapa i ferocitat coincidien amb l’estratègia que aleshoresPablo Casadoimpel·lia.

Un dels cops més espectaculars que va protagonitzar a Catalunya va serpresentar-se en el debat de TV-3 vestida de groc.¡Ah! Va ser un impacte interessant. En lloc de seguir l’estratègia de Ciutadans i caminar amb un cúter arrencant llacets, es va posar de groc per reivindicar que els colors no són propietats privades ni exclusives. Al ‘telehipòdrom’ estatal, les seves intervencions també van ser molt aclamades perPablo Casadoi els seus entorns polítics. Va aconseguir elevar més la seva acidesa argumental. I va acabar dient vella senil a Manuela CarmenaManuela Carmena. ¡Ah! Aquest va ser un altre gran error, a més d’una mesquinesa molt roïna. Ara la patacada del PP ha provocat el seu ocàs. O sigui, l’estrella ja no brilla. El cruel sarcasme de la xarxa ja li ha buscat destí: “Cayetana, vine a Vox”, li diuen. De moment, és objectiu de ‘tomatines’ televisives.