PROGRAMACIÓ ESPECIAL

DMax celebra el Dia de la Terra

La cadena en obert inclou l'emissió de l'espectacular documental 'La Tierra desde el espacio'

zentauroepp46976770 20190215 gal190215200734

zentauroepp46976770 20190215 gal190215200734

1
Es llegeix en minuts

El 22 d’abril del 1970, el senador nord-americà Gaylord Nelson, avalat per dues mil universitats, deu mil escoles i centenars de grups socials, va plantejar la creació de la primera agència mediambiental dels EUA. Des d’aleshores, cada 22 d’abril se celebra el Dia Internacional de la Mare Terra, una jornada a la qual, un any més, s’hi afegeix el canal DMax amb l’emissió d’una programació especial en la qual destaca l’estrena aquest dilluns de la sèrie documental ‘La Terra desde el espacio’ (22.30 hores).

Produït per National Geographic Channel, ‘La tierra desde el espacio’ (‘Earth from the space’, en el seu títol en anglès) resumeix en dos episodis d’una hora 4.500 milions d’anys d’història del planeta. Gravat en ultra alta definició (4K) i amb la utilització de drons Gyro Stabilized i tècniques digitals en 3D, la producció ofereix una espectacular perspectiva visual de la Terra, amb imatges tèrmiques de l’antiguitat, la visió de la Terra durantl’edat de gel o les imatges més actuals capturades perl’Estació Especial Internacional.

Per mostrar l’evolució del planeta, el documental es divideix en tres blocs: els orígens i l’evolució de la Terra, la vida que allotja la seva superfície i l’antropocè, és a dir, l’era moderna.

A més de ‘La tierra desde el aire’, Dmax ofereix una programació monotemàtica de 24 hores dedicada al Dia de la Terra, en la qual destaquen diverses entregues de les sèries documentals‘Curiosidades de la Tierra’, ‘¿Cómo funciona la Tierra?’ i ‘Y la història cambió.

Notícies relacionades

De tots aquests espais destaca la reposició de ‘La terra en cuatro estaciones’ (16.00 hores), una producció de la BBC que mostra els desafiaments que suposen per a la supervivència dels éssers vius els canvis de les quatre estacions de l’any.

Per a la versió en castellà d’aquest documental van prestar la seva veu quatre coneguts periodistes de la cadena SER: Pepa Bueno, Carles Francino,.

Temes:

Terra