ES VA ESTRENAR A TV-3 EL 8-M

'La mujer del siglo' arriba a TVE-1

El telefilm, que es va filmar en castellà i en català, explica la lluita d'una dona a la Barcelona del 1919

zoom

zoom / DANIEL ESCALE

1
Es llegeix en minuts

TVE-1 estrena aquest dijous 18 (22.05) el telefilm 'La mujer del siglo', basat en la novel·la homònima de Margarita Melgar, que explica la lluita d’una dona contra la discriminació mentre investiga el seu origen familiar. Per dirigir la seva vida, la protagonista s’endinsa en una ciutat efervescent, la Barcelona del 1919, on la lluita sindical es viu als carrers.

Dirigit per Sílvia Quer ('La llum d’Elna', 'La Xirgu', '23F: el dia més difícil del Rei', 'Operación Jaque'), està coproduït per RTVE amb Distinto Films, Televisió de Catalunya, À Punt Mèdia i Voramar Films. De fet, el passat 8-M el va estrenar TV-3 en la seva versió catalana, ja que ha sigut filmat simultàniament en els dos idiomes.

Indagant en el passat

Notícies relacionades

El repartiment l’encapçala Elena Martín ('Júlia Ist', 'Con el viento’, 'Les amigues d’Àgata') al costat de la guanyadora de dos premis Gaudí i un Goya, Nora Navas, el guanyador d’un Gaudí Àlex Monner i la guanyadora del Goya a millor actriu revelació Bruna Cusí ('Estiu 1993'). Els acompanyen Pablo Derqui, Julio Manrique, Marta Larralde, María Maroto, Iris Lezcano, Javier Beltrán i Sergio Caballero. 

La ficció comença quan als magatzems El Siglo s’inaugura una exposició del pintor modernista Isidre Nonell. La jove Consuelo Deulofeu hi aconsegueix una feina, però necessita la seva documentació i l’hi demana a la monja directora de l’orfenat on es va criar. És llavors quan descobreix que és gitana, i investigarà per conèixer el seu origen misteriós i la seva relació amb Nonell.