TU I JO SOM TRES

D'Arbó s'ofereix i Artur Mas es prepara

tu y yo somos tres por ferran monegal / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

Dos interessants esdeveniments han tingut lloc aquest cap de setmana a TV-3. Artur Mas s’ha presentat al FAQS i ha comunicat el seu pla per arreglar el problema del procés. I el professor Sebastià D’Arbó ha aparegut a La nit dels Òscars i en vista del que passa al judici del Suprem va dir solemnement: “¡Estem davant de fenòmens paranormals! ¿Amb qui he de parlar perquè em donin un programa a TV-3?”. ¡Ah! Hi estic d’acord. Només D’Arbó pot aclarir les estranyes psicofonies del relat que ens explica TV-3. Anem per parts.

Notícies relacionades

La presència d’Artur Mas  al FAQS va ser com un ressorgir de l’Au Fènix. Va presentar un pla enginyós. Consisteix en tres punts bàsics. Un: evitar un altre 155. Dos: que l’Estat espanyol posi una proposta en positiu sobre la taula: “Per exemple una nova proposta d’Estatut d’Autonomia”. I tres: que el poble tingui dues ofertes i pugui escollir en una consulta. No votar només independència, votar entre dues ofertes: la independentista del Govern, “que és el que molts catalans volen”, i l’oferta d’autonomia que proposi l’Estat, “que és el que vol l’altra part de la població catalana”. Interessant. És possible que en els ambients radicals aquest pla hagi provocat un emprenyament bàrbar. La mateixa presentadora, Cristina Puig, que abraça la doctrina i hi combrega amb fervor cada dissabte, li deia sobresaltada: “¡Amb aquest pla anem moltes pantalles enrere!”. ¡Ah! Cal comprendreMas. La seva inhabilitació s’acaba en 12 mesos, i ja acaricia el seu renaixement com a timoner de la nau. Ni Junqueras ni Puigdemont. Un Mas reeditant aquella Convergència pujoliana, que tan bon resultat els va donar fent La puta i la Ramoneta durant 22 anys.

L’oferiment de D’Arbó és complementari. Ara que està acabant a la desmantellada 8TV, el seu pas a TV-3 aclariria els fenòmens paranormals que afecten aquesta casa. L’altre dia ens parlava, amb l’escriptor Francesc Miralles, de l’extraordinari cas d’El Santet del Poblenou. Va ser una criatura bona i visionària que va predir, amb 30 anys d’antelació, l’incendi dels Magatzems El Siglo de la Rambla. Va morir el 1899. Avui dia, la seva tomba continua plena de flors. La gent s’acosta a demanar-li coses amb molta devoció. Jo crec que combinantEl Santet,D’Arbó i Mas, a TV-3 serien imparables.