CONTRAPROGRAMACIÓ DIGITAL

Avís de Netflix als Oscars amb la seva pel·lícula de Scorsese

La plataforma de televisió treu a la llum hores abans de la gala de Hollywood el primer tràiler de 'The irishman'

Al Pacino i Robert de Niro protagonitzen la nova superproducció de l'empresa d'internet

zentauroepp46434839 icult netflix190105174423

zentauroepp46434839 icult netflix190105174423

1
Es llegeix en minuts

Netflix no donen una puntada sense fil. En una acció molt estudiada de promoció (sens dubte un dels seus millors actius), la coneguda plataforma de televisió per internet ha tret a la llum poques hores abans d’iniciar-se la gala d’entrega delsOscars el primer tràiler de la seva nova superproducció, 'The irishman', pel·lícula dirigida per Martin Scorsese i protagonitzada per un quartet de primera: Robert de Niro, Al Pacino, Joe Pesci i Harvey Keitel.

Així, quan les xarxes socials semblaven estar centrades en l’entrega dels premis d’Hollywod, la novabombade Netflix ha aconseguit desviar una mica el centre d’atenció. Suficient per donar un avís a la indústria tradicional de Hollywood, a l’espera del que poc després pogués passar amb el seu film 'Roma' (que finalment ha aconseguit l’Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa).

Tot i que la presentació de 'The irishman', que Netflix ha penjat en el seu compte de Twitter dels EUA, no descobreix res especialment remarcable, sí que destaca l’elegància de l’impactant muntatge: després de ser disparat, un fumejant casquet de bala se situa com la lletra ‘i’ dels noms dels protagonistes del film, mentre gira lentament en l’aire, i una veu en off diu: "Tinc entès que ets el meu germà". 

El tuit de Netflix amb el tràiler incorpora un text que dona alguna pista més del projecte amb Scorsese: "Ja estic enamorat d’aquesta pel·lícula. Una combinació veritablement icònica d’actors, escriptors i directors. 'The irishman', dirigit per Martin Scorsese... al cine i a Netflix aquesta tardor".

Notícies relacionades

Així, la pel·lícula s’estrenarà després de l’estiu i no només a la plataforma, sinó que es confirma que també es projectarà en sales de cine convencionals. Així, i si no canvia la normativa,podrà participar en la pròxima edició dels Oscars.

Aquesta estratègia d’aprofitar l’entrega dels premis de Hollywood per contraprogramar amb produccions pròpies no és una exclusiva de Netflix. Així, una altra gran plataforma de televisió, HBO, ha aprofitat, i tampoc per casualitat, la mediàtica cerimònia per treure a la llum no un projecte icònic, sinó el gruix de les seves grans produccions per a tot l’any grans produccions