TU I JO SOM TRES

Marta Rovira als Bains des Pâquis

vts 01 1 vid 27 123941 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

És un lloc molt pintoresc de Ginebra el que Marta Rovira i Cristina Puig han escollit per a la seva trobada (‘FAQS’, TV-3): exactament els anomenats Bains des Pâquis, al costat del llac, un enclavament molt freqüentat a l’estiu, on els suïssos aprofiten per banyar-se i menjar alguna cosa als xiringuitos que hi floreixen. A l’hivern, amb les baixes temperatures, el lloc ofereix una estètica diferent. El gèlid paisatge dibuixa un clima de solitud i de fred. L’oficina de turisme de Ginebra aconsella que el millor en aquesta època de l’any és passejar menys i refugiar-se als establiments de massatges, especialistes enshiatsu i en reflexologia. Després d’una bona sessió de massatge, el cos es vigoritza.

Notícies relacionades

La conversa ha tingut una primera part delicada. Tendrista. Han partit de la condició d’exiliada. ¡Ah! Això conforma de seguida un clima molt profund. El perfil de víctima d’un Estat repressor concita immediatament empatia i afecte. Marta emmarcava el seu dia a dia a Ginebra ressaltant: “Llunyania. Soledat. S’enyoren les coses senzilles. Les persones. Els amics. És un exili forçós. Però aquí hi ha moltes oportunitats per continuar lluitant per la independència". La segona part de la conversa va ser en un ampli saló amb un finestral sobre el llac. Allà es va abordar més a fons la política.En un moment donat se li va preguntar si sabia que Puigdemont denunciaria davant del TC la Mesa del Parlament,Roger Torrent inclòs. Va contestar: "No n’estava assabentada. Però no és un retret. És una súplica. El que passa és que no invertim prou energies a forjar un objectiu estratègic comú". Va ser un bonic cant a recuperar la unitat, la qual cosa és símptoma que s’ha perdut.

La conversa ambMarta Rovirava ser repuntada des del plató per l’advocat suísOlivier Peter, famós pels seus èxits contra ladoctrina Parrotsobre 20 presos d’ETA. Actualment, Peter és també advocat d’Anna Gabriel. ¡Ah! Haver convocat aquest lletrat va ser la cirereta perfecta per a unFAQSdedicat a escalfar el personal de cara als judicis que s’aproximen. Cristina Puig no va perdre l’oportunitat. Li va dir: "¿La sentència ja està escrita?". Resposta: “Sembla que ja està escrita, sí”. "¿I això es pot canviar?", va repreguntar. I l’advocat Peter no va defraudar: “Si hi ha una mobilització suficient, sí." Objectiu complert.