CAMPANADES 2019

Pedroche, en biquini, i Lara, en pantalons

La presentadora d'Atresmedia va portar al límit les seves tradicionals i esperades transparències i la de Mediaset va optar per un sexi 'look' masculí

Les veterana Anne Igartiburu (TVE-1) i la debutant Helena Garcia Melero (TV-3) van coincidir amb un elegant vestit vermell de mànigues voluminoses

zentauroepp46401930 campanadas 2019 pedroche190101163549

zentauroepp46401930 campanadas 2019 pedroche190101163549

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Era d’esperar. Cristina Pedroche ha tornat a donar la campanada, i aquesta vegada per partida doble. Tot i que el vestit que ha sigut objecte de crítiques més que lloances ha sigut el que lluia, de nou al costat de xef televisiu Alberto Chicote, a la Campanades d’Atresmedia des de la Puerta del Sol a l’hora peninsular (les de sempre, vaja).

El modelet, que va mostrar després de desposseir-se de la ja habitual capa (aquesta ocasió rosa, tancada al coll amb una gran flor rosa) consistia en un biquini d’aire haitià compost per acolorides flors i una faldilla transparent rosa pols. Una creació de la firma catalana d’alta costura Tot-hom (fins ara s’encarregava Pronovias), que ella va qualificar de fada però a molts els recordava l’inoblidable vestit de núvia amb què va desfilar Laetitia Casta per a Ives Sant Laurent a finals del segle XX.

Jesús Calleja i Lara Álvarez / MEDIASET

L’altre, amb el que va inaugurar les campanades canàries (una hora després), al costat de Chicote i l’actor canari Brays Efe (l’alter ego ), un vestit verd amb talls asimètrics, creació de l’autòcton Andrés Acosta, que va lluir amb la seva llarguíssima cabellera solta i que li donava un aire de sireneta, malgrat ser molt sexi, per a ella resultava fins i tot pudorós.

No obstant, aquest any també ha donat la campanada Lara Álvarez, presentadora de Mediaset, que no va compartir balconada amb ella, ja que el grup, que va emetre simultàniament per a totes les seves cadenes, va canviar la Puerta del Sol per la localitat mallorquina de Sant Llorenç des Cardassar. La presentadora de Supervivientes, va apostar per un entalladíssim vestit compost de jaqueta i pantalons blaus metal·litzats del dissenyador Juan Avellaneda (col·laborador de Cambio total, de Cuatro). Però el va culminar amb un suggestiu escot (si no, no seria ella), propiciat per un cosset d’Andrés Sardà. Al seu costat, Jesús Calleja, vivint una nova aventura per a ell.

Debutants estrella

La veterana de TVE-1, Anne Igartiburu, amb el també debutant en aquests límits, el presentador de moda de la cadena, Roberto Leal, va mostrar una vegada més la seva fidelitat a Lorenzo Caprile i al vermell, amb un model d’escot asimètric coronat per una immensa màniga bollada. A més, la presentadora va lluir un braçalet que li va passar Ana Torroja en homenatge al grup Mecano (que tapava el vestit).

Anne Igartiburu i Roberto Leal / RTVE

Aquest any no ha sigut l’única que sortia embolcallada en el color del Nadal, ja que una altra veterana de TV-3, però nova en aquesta comesa, Helena Garcia Melero, lluïa un elegant vestit vermell de pronunciat escot en v, amb voluminoses mànigues de plomes. L’acompanyava el xef Marc Ribas, de Cuines des de l’avinguda Maria Cristina, de Barcelona. Malgrat anunciar-ho, Ribas no va cantar, però l’espectacle de llum i música va complir una vegada més, i de sobres, les expectatives.

Helena Garcia Melero i Marc Ribas / TVC

Raïm amb humor

L’altra Cristina d’Atresmedia, Cristina Pardo, es mostrava a La Sexta amb un look tan marxós lookcom la seva personalitat: un vestit negre i llarg de tul i una caçadora amb muscleres, amb un aire entre rocker i dels vuitanta. Al costat del seu estimat Iñaki López, va donar la sortida i entrada d’any més carregada d’humor (i crítica embolicada en ironia)

Iñaki López i Cristina Pardo / LA SEXTA (ATRESMEDIA)

La cantant Ruth Lorenzo, encarregada de donar pas al raïm de l’hora canària per a TVE-1, en aquest cas, sí, des de Los Realejos (Tenerife) i acompanyada per Roberto Herrera, va optar per un vestit daurat amb pedreria.  Els presentadors  no solen despertar tanta atenció en la campanades per la seva sobrietat, no obstant, aquest any, a falta d’un Ramón García i la seva capa, va destacar la jaqueta del xef hipster Marc Ribas amb unes ales de lluentons tatuades a l’esquena, el vestit blau de Brays Efe i les sabatilles esportives amb què va donar el seu toc aventurer Jesús Calleja al seu vestit negre.

Missatges reivindicatius

Notícies relacionades

Però no tot van ser modelets en aquestes Campanades del 2019. També hi va haver una desfilada de missatges reivindicatius. Com el que va llançar Pedroche com capdavantera de la lluita pel mediambient, que, a tall de la Ventafocs moderna amb sandàlies de vidre, va explicar que el material amb què estaven fetes procedia del reciclatge, igual que l’enorme flor que subjectava la seva capa, i va recordar de la importància de separar els residus per salvar el planeta. A més, com a runner i dona, va reivindicar el dret de les dones de poder córrer soles sense por de ser atacades.

O el d’Igartiburu, que va voler donar protagonisme als voluntaris que treballen pels més necessitats i a la campiona selecció femenina de futbol, lluint fins i tot la seva medalla. López, presentador de La Sexta Noche va aprofitar, també, per demanar “més periodisme”. Qualsevol ocasió és bona per a les bones causes.