Sèrie d'HBO

¿Qui és més probable que sobrevisqui a 'Joc de trons'?

Un estudi revela que més de la meitat dels personatges analitzats han mort

El risc augmenta en el cas dels homes, d'origen humil i que no canvien de bàndol

got7-3jondany-0-2

got7-3jondany-0-2

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una investigació sobre la popular sèrie de televisió ‘Joc de trons’ ‘Joc de trons’revelal’alt risc de mort que tenen els seus personatges, que s’accentua en el cas delscaràcters masculins id’origen humil que no canvien de bàndol i que interpreten papers destacats.

Realitzat per investigadors de la Universitat Macquarie, a Austràlia, i publicat a la revista ‘Injury Epidemiology’, els seus autors el defineixen com "el primer estudi científic" que examina la mortalitat i les probabilitats de supervivència a ‘Joc de trons’.

"Hem identificat diversos factors que poden estar associats amb una millor o pitjor supervivència, cosa que pot ajudar-nos a especular sobre qui prevaldrà en la temporada final", ha explicat Reidar Lystad, epidemiòleg de l’Institut Australià d’Innovació per a la Salut, dependent de la Universitat Macquarie.

Aquesta última temporada de la sèrie, que emet la cadena HBO i que es va estrenar el 2011, es podrà veure el 2019.

Dels 330 personatges importants analitzats en l’estudi, al final de la setena temporada n’havien mort 186, és a dir, més de la meitat (un 56,4%).

Probabilitats de mort

La probabilitat de morir dins de la primera hora que segueix la primera aparició del personatge a la pantalla és del 14%.

Així mateix, el temps de supervivència dels personatges de la sèrie oscil·la entre 11 segons i 57 hores i 15 minuts, amb una mitjana de 28 hores i 48 minuts.

Els investigadors han trobat, d’altra banda, que la majoria de les morts han passat a Westeros i que gairebé totes han sigut violentes.

Només hi ha hagut dues morts per causes naturals en les set temporades de ‘Joc de trons’ i la majoria de les morts s’han produït per lesions (un 73,7%), en particular, al cap i coll, amb 13 decapitacions incloses, seguides per les provocades per cremades (11,8%) i intoxicacions (4,8%).

Morts més comunes

Les circumstàncies més comunes de mort són durant un assalt (63 %) o en operacions de guerra (24,4%).

Notícies relacionades

L’anàlisi dels 330 caràcters inclosos en l’estudi conclou que les opcions de supervivència són més baixes per als masculins d’origen o naixement humil que es mantenen lleials al mateix bàndol i que apareixen de forma prominent.

Per contra, els personatges amb més probabilitats de sobreviure són dones nobles amb papers poc prominents i que canvien de bàndol.