PROGRAMACIÓ ESPECIAL

El canal C+I dedica una setmana a les sectes

La cadena de pagament Crimen+Investigación ofereix simultàniament a més de 100 països 'Creencias peligrosas'

promo-creencias-peligrosas 1 / periodico

2
Es llegeix en minuts

Jim Jones, Charles Manson, David Koresh o els Seguidors de Crist, entre d’altres, desfilaran al llarg de la setmana del 18 al 24 de novembre a Crimen+Investigación, canal temàtic de pagament que oferirà entre aquest diumenge i dissabte vinent una programació especial titulada 'Creencias peligrosas’, un recorregut pel fenomen de les sectes que s’estrena de manera simultània a més de 100 països.

El tret de sortida a aquesta 'setmana temàtica' de les sectes el donarà el canal C+I aquest diumenge, 18 de novembre, amb un documental sobre la matança de Jonestown (22.30 hores), en la qual el reverend Jim Jones, líder del Temple del Poble, va provocar la mort de més de 900 persones (300 d’elles nens), fa just 40 anys a les selves de Guyana.

Dilluns, 19, agafarà el relleuCharles Manson (22.30 hores), el cervell de la secta La Família, que va acabar amb la vida de nou persones el 1969, entre les quals la de l’actriu i model Sharon Tate, Sharon Tate,embarassada de vuit mesos i mig.

'¿Salvados por la fe?' (22.30 hores) repassarà dimarts, 20, la història de l’organització religiosa Los Seguidores de Cristo, famosa per negar-se a utilitzar la medicina tradicional fins i tot per tractar menors malalts.

I dimecres, 21, serà el torn de la matança de Waco (22.30 hores). El 19 d’abril de 1993, el ranxo Monte Carmelo, al centre de Texas, cremava després de 51 dies de setge de la Policia Federal i provocava la mort de 76 membres (19 homes, 34 dones i 23 nens), de la secta delsdavidians.

Imatge del documental sobre la matança de Waco. / (C+I)

'Warren Jeffs, profeta del mal’ (22.30 hores), recordarà dijous, 22, el cas d’aquest líder d’una secta poligàmica (l’Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (FLDS)) que, casat en 78 ocasions i amb més de 50 fills, va ser condemnat per agressió sexual a menors.

Divendres, 23, 'Elizabeth Smart' (22.30 hores) rememorarà el segrest d’aquesta jove de 14 anys el juny del 2002 per Brian David Mitchell, que va ser condemnat posteriorment a cadena perpètua.

Notícies relacionades

Dissabte, 24, tancarà aquest especial, que acumula 25 hores de contingut, 'Captados’, un documental protagonitzat per Samuel Stefan, que als 19 anys va creure trobar respostes a una crisi existencial a través d’una secta.

Prèviament a totes aquestes produccions, al llarg de tota la setmana, el canal emetrà 'Escapando de la poligamia' (20.00 hores), una sèrie que se centra en l’esforç de tres dones per escapar-se d’una secta, i 'Creencias extremas’ (21.40 hores), on la periodista Elisabeth Vargas exposa, els mètodes d’algunes d’aquestes organitzacions per captar adeptes.

Canal de documentals

Llançat a Espanya el febrer del 2011,<strong> Crimen+Investigación</strong> és un canal de pagament co<span style="font-size: 1.6rem;">produït per The <strong>History Channel</strong> Iberia i <a href="https://www.elperiodico.com/es/ocio-y-cultura/20180117/amc-estrena-en-espana-la-serie-de-ridley-scott-the-terror-el-3-de-abril-6559312"><strong>AMC</strong> Networks International</a>, i que se centra en reportatges i documentals sobre la <strong>investigació criminal.</strong> Actualment, aquesta cadena és present a més de 85 països, s’emet en 13 idiomes i supera els <strong>61 milions de subscriptors</strong>. A Espanya es distribueix a través de les plataformes <strong>Movistar+, Vodafone TV, Grup Euskaltel</strong> i <strong>Cable Local</strong>.</span>

Temes:

Sectes