NOMENAMENT

Eliseu Vilaclara dirigirà Meteocat

La Generalitat posa l'exmeteoròleg de TV-3 i TVE al capdavant del Servei Meteorològic de Catalunya

eliseu-vilaclara

eliseu-vilaclara

1
Es llegeix en minuts

El Govern de la Generalitat  ha nomenat l’exmeteoròleg de TV-3 i TVE Eliseu Vilaclara (Barcelona, 1960) director del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), també denominat Meteocat. Vilaclara és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona (UB) i ha exercit com a professor de Física, així com de Matemàtiques. Les dues assignatures les impartia a l’Escola Pia de Llúria, mentre que a l’Escola d’Agricultura de la Diputació de Barcelona es limitava a la Física. També ha exercit com a professor en el màster de Climatologia Aplicada de la Universitat de Barcelona, en l’especialitat de Predicció Operativa.

A més de l’educació, Vilaclara va treballar entre 1992 i 1996 com a tècnic del llavors denominat Departament de Medi Ambient. Els temes en què se centrava eren la contaminació atmosfèrica,l’ozó troposfèric i la pluja àcida. Posteriorment, es va incorporar com a cap de Secció de Predicció a Meteocat, des de la seva creació, el 1996.

Notícies relacionades

Durant la seva carrera professional, ha participat en nombrosos congressos i ha publicat articles en revistes especialitzades. No obstant, Vilaclara és majorment conegut per haver sigut el presentador de la informació meteorològica a TV-3 i TVE de Catalunya

El nomenament del nou director sorgeix en un context d’incertesa per la gestió del seu predecessor, Oriol Puig, germà de l’exdirigent de CDC Felip Puig. L’anterior director va ser denunciat per la CUP per presumpta prevaricació i frau d’adjudicació de contractes a empreses afins.

Temes:

TVE TV-3