mic drop d'Obama

Les disculpes de Rosa María Mateo per l'"inadmissible" tuit sobre la princesa Elionor d'una plataforma de RTVE

PLAYZ és una emissora digital de continguts audiovisuals interactius i transmèdia de RTVE

rosamariamateortve

rosamariamateortve

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Rosa María Mateo, administradora única provisional de la Corporació RTVE, ha demanat disculpes per la difusió a través de la plataforma PLAYZ d’un "tuit inadmissible sobre la primera compareixença de la Princesa d’Astúries".

Mateo assegura que "sent profundament" la difusió d’aquest tuit en PLAYZ, una plataforma digital de continguts audiovisuals interactius i transmèdia de RTVE.

Al tuit hi ha una muntatge de vídeo en el qual, en un primer moment, es veu la princesa Elionor llegint la Constitució i, a continuació, una imatge de l’expresident dels Estats Units, Barack Obama, tirant un micròfon a terra.

En un comunicat, Rosa María Mateo ha expressat les seves disculpes per "la interpretació a què pot conduir la seva visió" i ha lamentat que "desgraciadament, molts usuaris de les xarxes socials, entre els que també hi pot haver professionals, no són conscients del mal que es pot cometre a través d’aquestes".

Sense intenció d’ofendre

Després d’assegurar que sent un profund respecte per la llibertat d’expressió, Mateo remarca que "de la mateixa manera un mitjà de comunicació ha de respectar al seu torn les institucions i la societat en la qual desenvolupa el seu treball". En vista de la imatge difosa, PLAYZ ha manifestat per la seva part que aquest tuit no ha tingut cap intenció d’ofendre ni ridiculitzar.

Notícies relacionades

Segons la plataforma, "molt al contrari el 'mic drop' (deixar caure el micròfon) és un gest que en el llenguatge digital actual expressa que algú acaba de tenir una gran intervenció", pel que demana disculpes si s’ha interpretat com una cosa ofensiva.

Mateo ha assegurat que entén l’explicació de la plataforma, però ha reiterat que lamenta profundament la difusió de l’esmentat tuit.