COM MÉS FUTBOL, MÉS PÚBLIC

Maina per als bars

zentauroepp31092922 bar180810183209

zentauroepp31092922 bar180810183209 / Joan Puig

2
Es llegeix en minuts
Grace Chávez

Quan és nit de partit, els bars es preparen per afrontar una vetllada plena de cridòria i beguda. A La Pròrroga Bar comproven el funcionament d’uns sortidors que acabaran envoltats de fanàtics del futbol amb ànsies de cervesa. A Belushi’s Barcelona, amb la seva posició estratègica a prop de la plaça de Catalunya i sent focus d’atracció per a turistes futbolers, les cites més importants impliquen tenir el local ple i contractar dos guàrdies de seguretat addicionals perquè controlin l’entrada.

Amb la notícia que aquesta temporada caldràpagar per veure tots els partits de la Champions League i els grans de la Liga Santander, els bars es freguen les mans davant de l’expectativa d’acollir els aficionats que no vulguin gastar-se més del compte en una tarifa per veure els partits més destacats des del sofà. "Si comencen a venir més persones a causa d’això, haurem de plantejar-nos la idea de contractar més seguretat", comenta entre rialles Alex De Luca, que dirigeix Belushi’s Barcelona amb Chris Gnandi. 

A La Pròrroga Bar, un local situat a Gràcia, no només són amants del futbol, n’hi ha prou amb fer un cop d’ull a les parets per adonar-se que la seva passió s'estén a esports molt diversos: tenen un petit rocòdrom en una de les parets; en una altra, una granota de fórmula 1; l’esquelet d’una canoa penja sobre la barra, i el sostre està enterament cobert amb gespa artificial. "Em sap greu per la gent que acostuma a veure'l a casa però els animo a disfrutar-lo en un bar, és una experiència diferent", comenta Eneko Garayeta, el propietari.

Un moment que sempre recordarà és el que ell anomena "la nit màgica". "Va ser el 3-1 del Barça contra el París Saint-Germain. Hi havia un munt de gent i va ser increïble veure com a l’acabar el partit alguns clients, grans i joves, estaven tan emocionats que van començar a abraçar-se i els saltaven les llàgrimes. Hi havia un ambient especial aquella nit", rememora.

Cançons i cridòria

I és que quan toca partit passen coses curioses, com va passar a Belushi’s Barcelona durant el partit entre Mèxic i Corea del Sud a la Copa del Món. "Em vaig emportar una sorpresa al veure que els coreans estaven igual de ficats en el partit que els mexicans. Hi va haver un moment en què les dues aficions saltaven i corejaven les seves pròpies cançons. Al final del partit molts mexicans es van acostar a felicitar els coreans i els van convidar a ‘chupitos’”, explica De Luca.

Notícies relacionades

Des delBar Electricitat, un d’aquells establiments de tota la vida situat a la Barceloneta, s’acaben d’assabentar de la bona notícia. "No sé si notarem el canvi perquè quan hi ha partit ja ve moltíssima gent. Recordo una vegada que va jugar el Barça contra un equip italià i no era un partit gaire important però es va omplir com si fos la final de la Champions. Quan van celebrar un gol van cridar com si els hi anés la vida. Vaig pensar que se m’enfonsava el bar”, comenta la riallera encarregada, Saray Gómez.

Així que no s’acaba el món perquè ara els partits siguin gairebé tots de pagament, i poc quedi en obert. Si és d’aquelles persones que acostuma a veure els partits a casa, potser vol donar-li una oportunitat a l’experiència de viure'ls en un bar. És cert, estarà envoltat de complets desconeguts però els unirà el mateix entusiasme i, qui sap, potser viuran una 'nit màgica' com la de La Pròrroga Bar.