A LA SEXTA

Mercedes Milá es confessa a 'Salvados'

La periodista critica el Rei pel procés i parla dels seus dos anys de profunda depressió al programa de Jordi Évole

salvados

salvados

2
Es llegeix en minuts

Del "cabró" (sic) de Rodrigo Rato fins al procés, passant pel Rei i la profunda depressió que ha patit aquests últims anys. Aquests són alguns dels temes i personatges que analitza la periodista Mercedes Milá aquest diumenge, 15 d'abril, a Salvados (21.30 hores). Qualificada al programa com a "referent absolut de la televisió al nostre país durant els últims 40 anys", Jordi Évole ofereix la seva entrevista amb la comunicadora catalana a l'edifici de Miramar de Barcelona, antiga seu de TVE a Catalunya, on Milá va començar la seva carrera televisiva.

Asseguts en un plató construït especialment per a l'ocasió, Milá i Évole repassen la carrera de la periodista, des dels seus inicis als informatius de TVE fins a l'eclosió de Gran hermano. Pel camí, Aznar, Adolfo Suárez, Juan Guerra, Miguel Bosé, Rodrigo Rato, els Ultrasur… Mercedes Milá se sorprèn al tornar a veure fragments de les seves entrevistes amb aquestes persones i en revela la intrahistòria. Però quan sent unes declaracions que li va fer Rodrigo Rato, parlant de "la confiança de la gent", Milá fa gala del seu caràcter incontrolable i exclama: "¡Però quin cabró, Rodriguito!".

Milá també parla de la monarquia i de la poca predisposició del rei Felip VI a oferir cap entrevista. Assegura que el Rei l'hauria de fer "sense corbata ni traves de cap classe", perquè "si la monarquia es vol salvar ha de sortir d'on és i asseure's amb la gent". També es mostra molt crítica amb el discurs del Rei del 3 d'octubre, i considera que Felip VI es va equivocar, "ja que es va posar al davant de molta gent". Milá li retreu al Monarca que en el seu discurs no tingués ni un record per les víctimes d'una violència exagerada, absurda i ridícula".   

Notícies relacionades

També en l'entrevista reflexiona sobre la independència dels periodistes i la seva llibertat per fer entrevistes i programes. En aquest punt, Milá revela que fa pocs mesos va tenir la possibilitat de tornar a TVE, però que es va descartar per la seva fama d'"incontrolable".

La Milá més íntima i personal

Però una bona part de l'entrevista que ofereix Salvados se centra en l'"infern" que va ser per a ella la depressió que va patir durant la seva última temporada al capdavant del reality show de Tele 5 Gran hermano, programa que va haver d'abandonar a causa de la malaltia. "Vaig arribar a l'extrem de pensar que no podria fer periodisme mai més. No ets mestressa de tu”, afirma davant les càmeres. No obstant, ara afirma que està recuperada i disposada a seguir fent televisió.