Évole, Núñez Feijóo i 'Fariña'

El periodista regala al president de la Xunta de Galícia un exemplar del llibre segrestat per ordre judicial

olerin42363604 television  programa salvados  con  jordi evole  y  alberto 180302142317

olerin42363604 television programa salvados con jordi evole y alberto 180302142317

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Després de celebrar els 10 anys de Salvados amb un especial protagonitzat per la gent del carrer, el programa que presenta Jordi Évole a La Sexta (21.30) es desplaça a Galícia per conversar amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, polític que ha aparegut sempre a totes les quinieles com a successor de Mariano Rajoy.

En l’entrevista s’esmenten alguns temes d’actualitat, com la vaga del dijous 8 de març contra la desigualtat de gènere i el segrest del llibre de Nacho Carretero Fariña. Aprofitant aquesta circumstància, el periodista català en regala un exemplar a Feijóo, esmentat en diversos passatges de l’obra segrestada per ordre judicial. «Llegeixi’l, perquè parla de vostè», li comenta Évole. «Sí, sí, això m’han dit», li respon el seu interlocutor. El programa es va gravar a Os Peares, el poble on Feijóo va viure la seva infància i on torna cada vegada que comença una nova campanya electoral. La conversa comença amb el polític reconeixent que havia votat Felipe González en més d’una ocasió.

Notícies relacionades

LA SANITAT, ZARA I ELS INCENDIS / A continuació, el president gallec repassa tant l’actualitat relacionada amb Galícia com amb la resta d’Espanya i del PP, partit del qual és un destacat representant. La sanitat pública gallega, el poder de Zara o la reacció de Feijóo als incendis de l’octubre passat, quan va parlar de «terrorisme incendiari», són esmentats al llarg de l’espai.

Feijóo respon sobre la seva relació amb el narcotraficant Marcial Dorado, arran d’unes fotografies de tots dos publicades per El País, i sobre el finançament del seu partit. El polític valora també la situació actual de Catalunya i com l’ha gestionat el seu partit. Salvados es tanca amb una pregunta que fins ara el president gallec ha respost amb evasives: ¿succeirà Mariano Rajoy al capdavant del partit i com a candidat a president del Govern?