ESTRATÈGIA COMERCIAL

A-3 s'afanya a estrenar 'Fariña' per aprofitar el segrest del llibre

La cadena emet a marxes forçades el primer capítol d'una sèrie prevista per a la temporada que ve

L'especial inclou un debat i servirà d'aperitiu abans que es vegi la ficció completa a finals d'any

losnarcos farina ok / Jaime Olmedo

losnarcos farina ok
Internet treu profit de la censura de Fariña.

/

1
Es llegeix en minuts
Juan Carlos Rosado

Aprofitant la polseguera que ha aixecat el segrest judicial del llibre homònim en què es basa, Antena 3 emet avui un especial de Fariña (22.40 hores) que inclou el primer capítol de la sèrie, un avanç de la resta dels episodis i un debat sobre el narcotràfic a Espanya.

Antena 3 no podia deixar passar l’oportunitat de promocionar la seva obra en un moment en què la marca Fariña. La campanya l’hi ha fet gratis la jutge de Collado Villalba (Madrid) Alejandra Fontana amb la seva decisió de segrestar cautelarment el llibre Fariña, del periodista Nacho Carretero i centrat en la detenció del narco Sito Miñanco. A més, el mateix Miñanco va ser detingut fa tres setmanes en una operació contra el narcotràfic.

Els planetes s’han alineat, doncs, perquè la cadena s’afanyi a estrenar la seva sèrie sobre el narcotràfic gallec quan encara està en fase de postproducció. Antena 3 preveu emetre-la a finals d’aquest any o principis del 2019, però la jutge els ha obligat a avançar-ho. Per això, només se’n veurà una petita mostra perquè la gent sàpiga que està viva. La productora Bambú ha hagut de treballar contra rellotge per tenir enllestit aquest primer capítol, que es podrà veure en una versió molt semblant a la definitiva. La resta de la sèrie arribarà, llevat sorpreses, passat l’estiu.

Notícies relacionades

El pes principal d’aquest relat el porta Sito Miñanco, personatge real interpretat per Javier Rey (Velvet), que és gallec com gran part del repartiment. També figura Tristán Ulloa (que encarna un guàrdia civil). El rodatge va durar sis mesos i va transcórrer, gairebé en la seva totalitat, en localitats gallegues. Gravada íntegrament en exteriors i localitzacions reals, un dels grans atractius d’aquesta sèrie són les persecucions, que van ser gravades de nit durant tres setmanes amb més de 30 embarcacions diferents.

Després de l’estrena del primer episodi, s’emetrà un debat moderat per Esther Vaquero que comptarà amb la presència d’experts i protagonistes, com l’autor del llibre, Nacho Carretero. La presidenta d’Erguete, Carmen Avendaño, i l’excomissari de la UDICO de Galícia, Enrique León, són alguns dels participants.