POLÈMICA AUDIOVISUAL

Masclisme en els dibuixos de RTVE

La tele estatal reconeix que hi ha sèries internacionals que ja arriben doblades, cosa que en dificulta el control

zentauroepp37914513 teletodo serie marcus level180226111753

zentauroepp37914513 teletodo serie marcus level180226111753

1
Es llegeix en minuts

RTVE ha reconegut que algunes sèries de dibuixos animats que s'emeten al seu canal infantil Clan inclouen situacions masclistes, però que és molt difícil tenir el control sobre el guió d'aquest tipus de ficcions perquè ja arriben doblades al castellà.

"Lamentablement, aquestes sèries internacionals arriben a RTVE ja doblades i no tenim el control ni la possibilitat de modificar el guió o els textos dels episodis", ha assegurat en el programa 'RTVE responde' RTVE respondeel director de programació de Clan TVE, Fernando Hernández Benjumeda, en resposta a un espectador que es queixava que a la sèrie Marcus Level,Marcus Level emesa a Clan, es produïa una situació masclista.

Notícies relacionades

En un dels episodis, el protagonista de la sèrie lamenta que hagi de cuidar un poni perquè és "cosa de noies" i demana fer una "prova de veritat". Davant aquesta queixa, Hernández Benjumeda ha recolzat i donat la raó a l'espectador, al reconèixer que "algunes vegades s'utilitza cert tipus de llenguatge estereotipatllenguatge estereotipat" de les sèries d'animació que RTVE emet en el seu canal infantil Clan.

No obstant, el director de programació del canal indica que s'ha "contrastat visualment l'episodi en qüestió", on apareix aquesta situació, i s'ha corroborat que s'hi mostra una "solució positiva", que està "principalment dirigida al prejudici del qual sorgeix aquest comentari de l'ús de llenguatge" per part de l'espectador.