El missal de la mare superiora

Tu i jo som tres. Per Ferran Monegal. / periodico

1
Es llegeix en minuts
Ferran Monegal
Ferran Monegal

Crític de televisió

ver +

L'equip cataplasma del Cuerpo de élite (A-3 TV) ha rebut l'ordre de desmantellar una perillosa organització d'evasió de capitals. No és la màfia xinesa, ni la màfia russa: «Són els Montaner, una família de l'alta burgesia catalana. Fa anys que s'emporten els diners a An-dorra i no hi ha manera d'enxampar-los». ¡Ah! Aquesta cançó ens sona una barbaritat. Resulta que els investigadors del Ministerio del Interior -que dirigeix l'inversemblant ministre Joaquín Reyes- han interceptat un missatge en clau que diu: «Ingressa tres parenostres, dues avemaries i quatre angelets té el meu llit a l'Església Andorrana. Ho apunto al meu Missal. Firmat: la mare superiora». I la mare superiora és la matriarca del clan Montaner, la senyora Carmen (que interpreta amb molta gràcia l'actriu Amparo Moreno), una dama catalana carregada de fills que cada setmana omplen el cotxe amb maletes plenes de milions i viatgen a Andorra amb tota impunitat. O sigui, que l'argument d'aquest capítol és molt nostrat. El que és més interessant és que, sent un equip d'elit absolutament de riure i extravagant, aconsegueixen desarticular i detenir el clan en un tres i no res. És curiós: és exactament el contrari del que està passant en la realitat. S'esbossen també en aquest episodi acusacions de claveguera de l'Estat dirigides al patètic ministro del Interior. ¡Ah! Aquest és un altre tema interessant. Espero que el desenvolupin àmpliament en el pròxim capítol. Si aquest Cuerpo de élite segueix així, ens proporcionarà unes alegries impagables.

Notícies relacionades

CUPIDO A 'OT' .- La vigília de Sant Valentí, a TVE-1 s'han inventat una nova gala amb els triunfitos a tota marxa. O sigui, estirant el xiclet d'una edició que en teoria ja ha acabat. Però estaven molt interessats que Sant Valentí els donés un cop de mà amb la història d'amor entre Afred i Amaia , i també amb Cepeda, que semblava que aspirava a alguna cosa amb Aitana. ¡Ahh! Hi va haver moments en què més que una gala d'OT, semblava un capítol especial de Su media naranja.

L'ESCORXADOR .- Celebro la notícia: Inspecció de Treball a l'escorxador que ens va ensenyar Évole a Salvados«És esclavitud», va denunciar Montse Castañé, coordinadora sindical. Els porquets martiritzats em fan molta pena. Però els éssers humans explotats i esclavitzats, més.