ENTREVISTA

Amaia Romero: "Quan s'oblidi una mica el 'fenomen OT', viuré una vida més tranquil·leta"

La navarresa, guanyadora del concurs de TVE, valora tant emportar-se el premi gros com poder anar a Eurovisió amb Alfred, el jove català amb qui va formar una màgica parella a l'Acadèmia

ialvarez41931147 graf6074  barcelona  06 02 2018   amaia romero  ganadora del180208224628

ialvarez41931147 graf6074 barcelona 06 02 2018 amaia romero ganadora del180208224628 / ENRIC FONTCUBERTA

2
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Al cap de poc d’entrar ja va despuntar com a candidata a guanyar, tot i que el nivell era alt. Però és que Amaia Romero, navarresa de 19 anys (complerts a l’Acadèmia), a més d’una espontaneïtat adorable, té una veu cristal·lina i un carisma especial que fan que creï màgia a l’escenari. Ha guanyat i anirà a Eurovisió amb Alfred, el concursant que la va enamorar i la va convertir en la seva musa. 

–¿Va ser una sorpresa guanyar OT?

–Jo crec que tots havíem pensat: «¿T’imagines que guanyés?». Per això ens hi vam presentar. Però ho vaig pensar més al sortir favorita. I, al final, la gent no recorda les posicions. Es queden amb les persones.

–Mónica li va dir a El número uno que no era el moment i que arribaria a volar. I s’han tornat a trobar.                                                                                                                –Potser és el destí. Però quan vaig pensar a presentar-m’hi vaig recordar el que em va dir Mónica Naranjo, i com que es deia que ella seria jurat, hi vaig anar a veure si hi havia sort.

–¿En aquell moment li va saber greu?

–Em diuen ara si tenia rancor, però no n’he tingut mai. Fins i tot els meus pares em van dir que tenia tota la raó, perquè només era una nena de 13 anys. I ara, al veure el vídeo, penso que no m’ho hauria pogut dir millor: amb tot l’afecte i educació del món. Es va portar genial.

–És molt espontània, ¿temia que la pogués perjudicar?

–Parlo abans de pensar. I a vegades em deia: «¡Mare meva, Amaia; calla!». Per Nadal, la meva família em va dir: «Sigues tu mateixa i no pensis en el món exterior, perquè no et serveix de res». I crec que ho he aplicat.

–¿I no l’han renyat?

–M’han renyat per algunes coses. Sobretot amb el tema dels pets. ¡Buf! Em tornaran a renyar per parlar-ne.

–¿Com és la seva relació amb Alfred?

–Crec que a aquestes altures no hi ha res a amagar. És evident. Però no li hem posat nom a la nostra relació. Estic molt a gust amb ell. No ho sé, pregunta-l’hi a ell a veure què diu.

Notícies relacionades

–¿Tem que li canviarà la vida?

–Potser ara que acabem de sortir del programa serà superfort, no ho sé, però crec que a mesura que vagi passant el temps i es vagi oblidant una mica aquest fenomen portaré una vida més tranquil·leta. 

Amaia i Alfred es fan un petó després d'interpretar 'Tu canción' a la gala d''OT' que escollia representant per a Eurovisió / RTVE