ENTREVISTA

Alfred Garcia: "'OT' ha sigut una teràpia per a mi"

El jove català afirma que en el concurs musical de TVE ha fet tot el que volia fer: cantar, compondre, tocar diversos instruments... i fins i tot s'ha enamorat

ialvarez41931167 graf6064  barcelona  06 02 2018   alfred garcia  cuarto fina180208194908

ialvarez41931167 graf6064 barcelona 06 02 2018 alfred garcia cuarto fina180208194908 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alfred García canta, compon, toca la guitarra, el piano, el trombó  i la bateria; té en projecte un llargmetratge i està molt compromès amb les causes socials. De l’Acadèmia se n’emporta l’aprenentatge de viure amb més calma i l’amor d’Amaia,  que també és pura música... ¡Ah!, i  un passaport al festival d’Eurovisió.

–¿S’esperava un quart lloc? Perquè se’l veia en millor posició.

–Tothom m’ho diu. Al final, els problemes existeixen entre el que tu pots obtenir i obtens. Però si no esperes res, simplement tenir el teu triomf interior sobre el que volies fer... I jo he fet tot el que volia fer, tot: compondre, tocar tots els instruments que pogués... ¡Fins i tot m’he enamorat! 

–¿Què estaria fent, si no hagués entrat a OT?

–Treure un segon disc, però amb una base més hiphopera per reinventar-me una mica i entrar en festivals. I després hi ha el cine. Estava escrivint la meva primera pel·lícula amb el meu company d’universitat.

–¿Li ha canviat la vida OT?

–M’ha canviat a millor. Crec que la gent ha vist què sé fer, en el que crec, tota la música que faig, les cançons que componc. Ara fa falta que aquesta gent que ha vist Operación Triunfo vagi als concerts i s’impliqui amb nosaltres fora.

–¿Temia què el podia esperar fora?

–Por, no; molta curiositat.

–S’ha dit que és independentista i que sorprèn que representi Espanya a Eurovisió.

–Em dedico a la música i les meves idees polítiques les porto per dins. S’ha comentat una foto en què sóc a la Diada de Catalunya, però qui no celebra tot el que sigui de la seva comunitat. Jo soc de Catalunya i celebro la Diada, i, a més, estàvem en un moment històric. No m’he declarat mai independentista. Aquella foto era del 2014, tenia 16 anys, i he canviat, però ha canviat molt més la política catalana. 

Notícies relacionades

–¿Ha madurat a l’Acadèmia?

–Totalment. Vaig entrar aquí amb atacs d’ansietat i ara gairebé no en tinc. Ha sigut tan intens, tant l’amor que hi havia, que m’ha canviat completament. He après a viure-ho tot amb més tranquil·litat. Ha sigut una teràpia per a mi.