CONCURS CULINARI DE TVE

Saúl Craviotto es penja 'l'or' de 'Masterchef celebrity 2'

El campió olímpic de piragüisme va aconseguir el triomf amb el seu menú fusió entre Catalunya i Astúries i l'actriu Sílvia Abril va quedar subcampiona

ialvarez40941430 teletodo programa  masterchef171121193836

ialvarez40941430 teletodo programa masterchef171121193836 / FOTOGRAFIA - TVE S A

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Home jove, guapo, educat, competitiu i enormement disciplinat. Aquest és per ara el perfil del guanyador de Masterchef celebrity, ja que aquestes eren les característiques que exhibia l'actor Miguel Ángel Muñoz, vencedor de la primera edició, i són les innegables virtuts de Saúl Craviotto, el campió olímpic i policia nacional que ha aconseguit el triomf de la segona entrega. Encara que l'actriu Sílvia Abril, feliç subcampiona, no l'hi va posar gens fàcil.

El menú que va preparar el piragüista per al duel final, un entrant de peix rei amb torto asturià, una becada i un cremós de mango i albercoc amb arbre de xocolata, va despertar l'admiració del jurat del concurs i dels xefs convidats, ni més ni menys que Martín Berasategui i Quique da Costa, que sumen 12 estrelles Michelin. “¡Brutal!, va exclamar el primer, al degustar les seves postres. Això no l'hi diuen a un cada dia.

Amb el menú feia un homenatge a Catalunya, la terra on va néixer, i a Astúries, on viu des de fa 15 anys amb una asturiana i on va néixer la seva filla (i la que vindrà, que es podria dir Martina en homenatge a aquest “¡brutal!”). I en la seva terra, Catalunya, es va inspirar també Sílvia Abril, amb un royal de carxofa amb cloïsses i tòfones, un filet amb una revisió de la calçotada i un gelat de crema catalana amb xocolata i oli que l'hauria portat al triomf si Craviotto no fos tan perfecte.

Per l'or

I és que l'esportista, un neòfit en l'art culinari, ha demostrat que és capaç de navegar entre fogons, ganivets i nitrogen líquid amb la mateixa concentració i elegància que a bord de la piragua que l'ha portat a penjar-se medalles de tots els colors als Jocs a què s'ha presentat.

Sílvia Abril, en canvi, ha sigut la gran sorpresa de Masterchef celebrity 2.Masterchef celebrity 2 Ja que, malgrat que va haver de tornar el seu davantal al quart programa per culpa d'una beixamel desastrosa, es va enfilar a la xarxa en una de les habituals repesques i ja no hi va haver marxa enrere. Concentrada i organitzada, sense abandonar el seu humor esbojarrat, l'actriu ha anat creixent de tal manera que a la final per un moment es dubtava de qui guanyaria.

Les proves

El primer repte del programa, el que els va proposar la xef María Marte, del Club Allard, amb dues estrelles Michelin, consistia a elaborar un plat tan tremendament creatiu com complicat: una "illa bonica", amb un mar de gelatina i algues, uns peixets de pela de mango, roques de pasta d'arròs i espuma d'aire, i tonyina, que va enviar directament Craviotto a la final.

El lloc del segon duelista se'l van haver de guanyar a sang (o millor, a cremades), suor i llàgrimes Abril, el director i actor José Corbacho i l'actriu Patricia Montero. Tots tres van haver de mostrar al Celler de Can Roca, a Girona, davant el Joan, el Josep i el Jordi Roca en persona, i alguns familiars i col·laboradors, que eren capaços d'emular plats del dues vegades reconegut com a millor restaurant del món.

La maleïda bola

Notícies relacionades

La parella d'Andreu Buenafuente va escollir l'ostra a l'albariño i el fetge de colomí amb ceba; Corbacho, el verat amb envinagrats i les postres làctiques, i Montero no va tenir cap altra opció: l'escamarlà amb infusió d'artemísia i el cromatisme taronja. I van ser precisament aquestes postres, compost d'una bola semitransparent de caramel feta com el vidre, el que se li va resistir, va provocar la seva eliminació. Encara que Corbacho, que va disfrutar molt la prova, tampoc va passar a la final.

"S'ha de sortir per l'or, si no et quedes pel camí", deia Craviotto a cada repte. I l'or es va emportar. Encara que en aquest cas no se l'hagi penjat al coll: l'anhelat trofeu anirà a parar a una vitrina de casa seva de Gijón, i els 75.000 euros, a la Fundació Aladina, que ajuda a fer que els nens i els adolescents amb càncer no deixin de somriure. Per a l'olímpic no hi ha premi millor.