Anar al contingut

ENTREVISTA

Diana Navarro: "El premi és haver-me permès estar a 'Tu cara me suena'"

La cantant, que ja ha fet els seus primers passos com a actriu, està fent magnífiques imitacions en el concurs d'Antena 3

Inés Álvarez

Diana Navarro: "El premi és haver-me permès estar a 'Tu cara me suena'"

RICARD CUGAT

Diana Navarro (Málaga, 1978), que ha donat sempre una imatge de cantant de copla profunda i elegant, està sorprenent com una riallera concursant de Tu cara me suena (A-3, 22.10) totalment entregada a la causa. S’ho està passant bomba, diu, i aprenent un munt. Perquè el concurs l’està ajudant a seguir recorrent el camí que ja ha iniciat en la interpretació.  

–És la sorpresa d’aquest any. Però era d’esperar, després d’haver-la vist imitar tan bé Lana del Rey l’any passat.
–És que m’agrada molt el programa. L’única cosa que em preocupava era compatibilitzar-lo amb la meva gira i amb el projecte del DVD que gravarem al gener. Però quan vaig veure que podia fer-ho, vaig pensar que era el moment de passar-m’ho bomba.

–¿Quan el veia a casa pensava: he d’estar allà?
–Sí. I com que estic en un procés de la meva vida en què vull aprendre i estic formant-me com a actriu, és el programa perfecte.

–De fet, ja ha fet els seus primers passos.
–Em fa vergonya dir: «Soc actriu». Per a mi actriu és Concha Velasco, que és una monstre. Però estic fent un màster d’interpretació per a cine i televisió; he fet un migmetratge, Yocasta, i he participat en Las pesadillas de Alberto Soto, l’opera prima de Miguel Almanza, que parla de com afecta l’assetjament escolar en els que el pateixen i els que el fan. I he fet un petit cameo a Amar es para siempre... És que m’agrada molt aprendre.

–I en aquest concurs no interpreta només vocalment. 
–Però no tinc cap avantatge. Soc cantant dels meus temes, no imitadora. I això d’imitar és molt difícil.

–Amb un estil tan propi i flamenc, li deu costar fer altres gèneres. 

–Sí. A part dels consells que em donen aquí, treballo intensament tota la setmana amb les meves noies de l’Estudio de la Voz a Màlaga.

–Penca molt.
–Construir el personatge, treure la veu des de l’emoció... És un treball meravellós, però esgotador.

–¿I com porta la qüestió de ballar?
–Encara són bastant benèvols amb mi. Però soc l’Olivia de Popeye. 
–Els cinc guanyadors són cantants. ¿Vostè pot ser la sisena? 
–El premi és haver-me permès estar aquí, per disfrutar i aprendre. I no és una falsa modèstia. El que vull és que la gent disfruti amb el que faig. Que s’ho passi almenys igual de bé que m’ho passo jo. 

–¿Què pretenia mostrar de Diana Navarro?
–La gent que em segueix ja sap qui soc, però a la resta potser comença a oblidar-se del prejudici que soc una nena trista.

–Quan canta se la veu profunda…
–Sí, canto coses que requereixen aquesta estètica i l’emoció per a mi és molt important. Però crec que no està oposat emocionar i divertir-se. Jo he vingut aquí a divertir-me.

–¿S’està coneixent el seu sentit de l’humor? 
–Sí, i és que em passo tot el programa rient. 

–¿Competeix sols amb vostè mateixa?
–És que el meu lema és compartir, no competir. Jo això ho duc a la vida. A mi mateixa sí que m’exigeixo. Però em regalo un t’estimo. No em pego amb el fuet.

–¿I qui guanyarà aquesta edició? 
–Estem molt bé tots. Serà la temporada més difícil de totes.

0 Comentaris
cargando