ESPAI INFORMATIU

Oriol Junqueras reobre 'El objetivo'

Ana Pastor entrevista el líder d'ERC en l'estrena de la nova temporada del programa de La Sexta

zentauroepp39989007 vitoria gasteiz  spain   september 07   ana pastor attends  170908134016

zentauroepp39989007 vitoria gasteiz spain september 07 ana pastor attends 170908134016 / CARLOS R ALVAREZ

1
Es llegeix en minuts

Després del seu viatge llampec de dijous passat, 7 de setembre, al Festival de Televisió de Vitòria per presentar el seu futur objectiu (la sèrie de tall documental 'Dónde estabas entonces''Dónde estabas entonces'), Ana Pastor reprèn aquest 10 de setembre el seu 'objectiu' de tots els diumenges a La Sexta (21.30 hores) amb un inici de temporada 'a la catalana', com no podia ser d'una altra manera.

 Així, 'El Objetivo' torna amb un format de doble entrevista al vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, en què, a més de les preguntes de la coneguda periodista, es donarà la paraula a un grup de ciutadans que, en directe, plantejaran les seves pròpies qüestions al número dos del Govern català. El programa està inspirat en formats anglosaxons com 'Battle for the Nº 10th', de la cadena Sky News, o 'Question Time', de l’estatal BBC.

L’especial, 'Oriol Junqueras, frente a los ciudadanos' consistirà en una primera part en què el vicepresident respon a les preguntes d’Ana Pastor i després a les qüestions d’una part seleccionada de l’audiència, que ha estat seguint les respostes del líder d’ERC. Serà un grup representatiu de la població espanyola seleccionat per una empresa demoscòpica.

MEMBRE DE LA IFCN

La nova temporada d’'El objetivo' arriba amb un nou guardó informatiu: el programa ha sigut inclòs durant aquest estiu com a signatari i primer equip espanyol dins de la IFCN (International Fact-checking Network), xarxa mundial de periodisme 'fact-checking' que compta amb mitjans de comunicació de diferents països, com el 'Washington Post fact-checker', 'PolitiFac't (premi Pulitzer el 2009), 'Full Fact', 'Le Monde -Décodeurs', 'Libération-Désintox', 'Chequeado Argentina' o 'Pagella Politica'.

Notícies relacionades

Precisament, el mes de juliol passat es va celebrar a Madrid el congrés mundial Global Fact 4, que té com  a objectiu compartir les millors praxis en la verificació de la informació (proporcionada per polítics, empreses i una altra mena d’institucions de rellevància per a la societat) en un context de proliferació de notícies falses. Aquest congrés va reunir un total de 188 experts del 'fact-checking' de 53 països.

El programa seguirà amb els apartats de 'Sé lo que hicisteis con el último contrato' i els incompliments dels programes polítics dels alcaldes, a més d’insistir en la transparència del que fan els representants públics amb els nostres diners.