NOVA TEMPORADA

Gemma Nierga i Buenafuente, nous col·laboradors de Catalunya Ràdio els caps de setmana

La periodista i el còmic participaran en el magazín matinal 'El suplement'

 

  / ÁLVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

Gemma Nierga i Andreu Buenafuente seran dos dels nous col·laboradors de Catalunya Ràdio per a aquesta pròxima temporada, que s’iniciarà dilluns, 28. Tots dos participaran en el magazín del cap de setmana El suplement, que dirigeix Ricard Ustrell. Després de 30 anys a la Cadena SER, la periodista catalana tindrà una secció els dissabtes. Per la seva part, la col·laboració del còmic català serà els diumenges. Tots dos tornaran a fer ràdio en català després de molts anys.

Segons va explicar Saül Gordillo, director de Catalunya Ràdio, la periodista catalana portarà a terme entrevistes a personatges «que no són a l’agenda informativa ni estan en el focus de l’actualitat pura i dura, en un registre en què ella se sent molt còmoda». I, en aquest sentit, va puntualitzar que la seva secció, per la mena de contingut, «recordarà»  l’entrevista de la contraportada d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA. Ustrell (El suplement s’iniciarà a les 6.00 hores i s’acabarà a la una del migdia) va afegir que l’espai de Nierga tindrà una durada d’entre 15 i 20 minuts i s’oferirà al voltant de les 10.15, després d’una altra nova secció, a càrrec del guionista i escriptor Jair Domínguez (una «mirada gamberra» de l’actualitat).

«CARTA BLANCA»

Buenafuente disposarà de 10 minuts (el diumenge, a les 10.00) per «fer el que vulgui», en paraules de Gordillo. «Té carta blanca», va assegurar. Per Ustrell, a través dels ulls d’Andreu els oients sabran quin és «l’estat de la ciutadania». Segons el periodista, el comunicador «està molt motivat» amb aquest nou projecte.

Notícies relacionades

Sobre la nova temporada de la ràdio pública, Gordillo va afegir que mantindrà «el rigor, la professionalitat, el pluralisme i la diversitat» del curs anterior. «La maquinària arriba greixada», va prometre.

Andreu Buenafuente, al plató de 'Late Motiv'. / el periódico

La nova temporada de Catalunyà Ràdio comença dilluns, 28 d'agost, de manera que les primeres col·laboracions de Nierga i Buenafuente seran el 2 i el 3 de setembre respectivament.