A la recerca de la cullera de 'Masterchef júnior 5'

Barcelona ha sigut la primera parada del càsting del concurs culinari de TVE-1

Arrenca el càsting de ’Masterchef junior’ / RICARD FADRIQUE

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

A les deu del matí d’ahir amenaçava pluja a Barcelona, però això no era cap impediment perquè els voltants de l’hotel Hesperia Tower de l’Hospitalet de Llobregat fossin un formiguer de nens entusiasmats. Molts davantals blancs i de coloraines, gorretes a l’estil Arguiñano, neveretes i, sobretot, multitud de carmanyoles eren el pack que presentaven els gairebé 70 xavals d’entre vuit i 12 anys que havien sigut escollits per participar al càsting de Masterchef júnior, el primer que ha obert les proves de selecció per a aquesta cinquena temporada del concurs intantil de TVE-1.

La Maite, de set anys, i la Núria i la Júlia, de vuit, coincidien a la cua després d’haver compartit aventures als campaments de Masterchef fa unes setmanes. Ara, el que els faria més il·lusió seria entrar a la competició televisiva... encara que algun dels jutges del concurs sigui «una mica rondinaire», segons la Núria. «Bé, són simpàtics, però també han de ser durs», reflexionava la Maite en referència a Pepe Rodríguez, Jordi Cruz i Samantha Vallejo-Nágera.   

Imatge del càsting a Barcelona / RICARD FADRIQUE

Emplatat

EmplatatTotes tres s’hi havien esforçat preparant les receptes que emplatarien uns minuts després. «Jo he preparat hamburgueses de llenties, arròs i xampinyons», explicava la Núria. «Jo porto empanada de plàtan», deia la Maite, mentre que la Júlia s’havia decidit per «un tàrtar de salmó amb alvocat». Perquè la primera prova del matí consistia a emplatar les creacions culinàries que havien cuinat a casa aquests nens seleccionats entre els prop de 5.000 que s’han inscrit al càsting on line, que estarà obert fins al 16 d’agost. «Cada any notem més diferència en la qualitat i la preparació dels nens a la cuina», assegurava Esther González, la cap de càsting del programa. Gónzalez considera que el programa ha propiciat que «els pares permetin que els nens entrin a la cuina» i això ha disparat el seu interès. «Només cal veure que, abans, els nens volien ser futbolistes, i ara també volen ser minixefs», assevera.

Una nena emplata la seva recepta / RICARD FADRIQUE

 La directora de selecció recalca als aspirants que ha sigut molt «important arribar fins aquí», encara que després no passin a la prova de la tarda, en la qual han de cuinar amb un ingredient sorpresa. Però s’ha de tenir en compte que alguns candidats han vingut des de molt lluny. Com per exemple la valenciana Emma, de 10 anys, que fa un any que viu a Suècia. «A casa veiem el Masterchef suec i l’espanyol, i prefereixo el d’aquí. ¡Sobretot m’agrada com menja Pepe [Rodríguez]», fa broma la nena. Després de 20 minuts d’emplatat, les taules són plenes de receptes i les apetitoses olors es van barrejant entre elles. El brasiler Shanti, de nou anys, aplica els seus últims retocs a un plat originari del seu país, carbassa farcida de formatge de cabra, abans que hi clavi les dents Nacho Ruiz, un dels tres assessors culinaris.

Bufadors i sifons

Notícies relacionades

Bufadors i sifons«El nivell és alt; he vist bufadors i sifons a la sala», destaca el xef, que afirma que en anys anteriors el van sorprendre fins i tot amb nitrogen líquid. Ruiz forma part de l’equip que entrega les cobejades culleres que donen accés a la prova de la tarda, en la qua els aspirants estan acompanyats per 12 exconcursants del programa, entre els quals hi haurà Paula Alós, que va ser la guanyadora de l’última edició de Masterchef júnior.

Un cop el seu pas per Barcelona s’haurà acabat, l’equip farà escala també a Bilbao, València, Màlaga i Madrid a la recerca dels 16 escollits que somien emular els seus ídols.