ESTUDI AUDIOVISUAL

Els asos de Netflix, segons Google

Un estudi sobre les recerques de sèries a la xarxa permet elaborar una classificació de les més exitoses de la plataforma de tele

'Sherlock', 'Friends', 'Narcos', 'House of cards' i 'New Girls' conformen el quintet de les més 'perseguides' a internet

hoc s5 us

hoc s5 us

2
Es llegeix en minuts
Manuel de Luna
Manuel de Luna

Periodista

ver +

Un dels secrets més zelosament guardats per Netflix és el consum que fan de les seves produccions els més de 70 milions d’abonats que té a tot el món. Però el que no pot impedir aquest gegant de la tele per streaming és controlar el que es diu de les seves sèries i  les pel·lícules a la xarxa. I a partir d’aquestes dades que subministra internet –sobre les recerques de les seves obres–, la web www.highspeedinternet.com ha publicat un interessant treball en què revela que les sèries més exitoses de la plataforma nord-americana són, per aquest ordre, Sherlock, Friends, Narcos, House of cards i New girls. Potser no son precisos al cent per cent, però segur que marquen la tendència real del que més interessa a la majoria dels internautes.

Com a dada curiosa, hem d’assenyalar que d’aquest pòquer d’asos només dos (Narcos i House of cards) són produccions de la mateixa Netflix. Les altres tres són obres de farcit del seu catàleg. Especialment Friends, sèrie que, si bé es va cancel·lar fa 13 anys, segueix sent un fenomen de masses. Segons l’estudi, fet per Rachel Oaks, ara arrasa a l’Índia, Jordània, Lituània, el Líban, Nauru (el país més petit del món), el Nepal i Ucraïna.

GRANS PRODUCCIONS

A Espanya, i segons les anàlisis de highspeedinternet, la sèrie que més se segueix és Narcos, excel·lent producció sobre el narcotraficant Pablo Escobar, que és líder a Xipre, Guatemala, Kuwait, el Marroc... La coneguda House of cards, potser l’èxit més gran de Netflix, triomfa de manera clara a Alemanya, Polònia i Suïssa.

Notícies relacionades

Però segons aquest barem, la sèrie que més destaca actualment a la plataforma de pagament és Sherlock, una exquisida producció de la BBC, arxipremiada, alabada per la crítica i que triomfa allà on s’emeti. I a Netflix, arrasa en països amb tan poc en comú amb els personatges de Sherlock Holmes i el doctor Watson (que interpreten Benedict Cumberbatch i Martin Freeman, respectivament) com són Armènia, l’Azerbaidjan, Bangla Desh i Estònia.

També sorprèn la cinquena plaça de les més buscades del catàleg de Netflix de New girls, una excel·lent comèdia del 2011 (a Espanya ha passat sense pena ni glòria) que protagonitza Zooey Deschanel. L’actriu encarna una noia en la vintena de Los Angeles que comença a compartir pis amb tres solters en la vintena més.