Netflix desembarca a Espanya amb 'Las chicas del cable'

Blanca Suárez, Ana Fernández, Nadia de Santiago i Maggie Civantos protagonitzen un drama d'època que és la primera producció nacional de la plataforma nord-americana

zentauroepp38130630 television serie las chicas del cable170421164111

zentauroepp38130630 television serie las chicas del cable170421164111

3
Es llegeix en minuts
Carles Planas Bou
Carles Planas Bou

Periodista

Especialista en tecnologia i el seu impacte sociopolític.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Any 1928. Espanya vivia sota el jou de la dictadura de Primo de Rivera i enfonsada per la crisi econòmica. A Madrid, el rei Alfons XIII inaugurava la primera seu de Telefónica, que acabava de néixer, per revolucionar el món de les telecomunicacions. Dins de les oficines, l’amistat entre quatre de les treballadores portava a terme una altra revolució en silenci, la de l’apoderament femení. Aquest és el punt de partida de Las chicas del cable, un drama històric marcat per l’alliberament de la dona. La primera producció de Netflix a Espanya s’estrenarà mundialment el dia 28 d’abril.

La sobtada comunió entre Lidia (Blanca Suárez), Ángeles (Maggie Civantos), Carlota (Ana Fernández) i Marga (Nadia de Santiago), quatre noies de mons i orígens molt diferents, donarà pas a una sèrie de trames marcades pel suspens i l’aventura amorosa. «És la història de quatre dones que lluiten per ser lliures en una societat complicada. No es parlarà de política espanyola sinó d’una història més universal», avança Civantos.

Com van avançar el director Ramón Campos i les quatre actrius en una presentació celebrada a finals de febrer a Berlín, el «tronc central» de la trama de la sèrie recaurà en el personatge de Lidia. La intrigant jove planeja en secret cometre un important robatori en la companyia telefònica que l’acaba de contractar. Un passat del qual intenta fugir i una misteriosa connexió amb el director de la companyia (Yon González), que sembla que la reconeix el dia de la inauguració, marcaran el camí.

DRAMA HISTÒRIC AMB EL SEGELL DE ‘VELVET’ I ‘GRAN HOTEL’

DRAMA HISTÒRIC AMB EL SEGELL DE ‘VELVET’ I ‘GRAN HOTEL’Amb aquest ambiciós thriller d’època, Netflix desembarca a Espanya, un terreny audiovisual en el qual la plataforma de vídeo on demand encara és jove. Per això, i com va explicar a EL PERIÓDICO el director de continguts Ted Sarandos, Las chicas del cable compta amb la coproducció de Bambú, segell que està darrere de grans èxits a la graella televisiva com Gran Hotel i Velvet en què la sèrie s’emmiralla.

La primera temporada comptarà amb vuit capítols però Netflix preveu que tingui tant d’èxit que, com ja va fer amb la sèrie de Baz Luhrman The get down, ja s’està rodant la segona temporada, amb vuit capítols més. «Com a actrius de televisió coneixem que la sèrie depèn de l’audiència que tingui setmana rere setmana i ara Netflix ens permet treballar d’una altra manera», assegura Suárez.

EMANCIPACIÓ FEMENINA

EMANCIPACIÓ FEMENINALa ràpida amistat que entaulen les quatre operadores telefòniques té com a teló de fons comú una història de frustració, cada una està lligada a alguna cosa o algú que li impedeix moure’s lliurement en una època convulsa. En diferents ocasions, aquest pal a la roda és la dominació de l’home. Carlota serà el personatge més centrat a revelar l’«alliberament laboral que va suposar per a la dona l’arribada de la telefonia», assegura Fernández, mentre que Marga aportarà la visió més còmica i naïf vinculada a la noia de poble desorientada després d’arribar a la capital.

Notícies relacionades

Quatre «dones independents» en una època de control i repressió en què la tecnologia va tenir un paper revolucionari clau. «Al seu dia l’arribada del món tecnològic va obrir les portes del món laboral a les dones i els va canviar la vida i la manera de relacionar-se, però ara, si no se'n fa un bon ús, la tecnologia ens acaba transformant en esclaves, estant tot el dia pendent de viure el món virtual», confessa Civantos.

Les quatre noies del cable estaran escudades per un llarg repartiment de cares conegudes per l'audiència televisiva espanyola com Ana Polvorosa (Aída), Yon González (Gran Hotel), Martiño Rivas (Sé quién eres) o Concha Velasco, que interpretarà Carmen, propietària de l'edifici de Telefónica.