TELE DE PAGAMENT

'Velvet colección' desfila sense Paula Echevarría, però brilla amb Imanol

El veterà actor, un dels fitxatges de la producció de Movistar+, ha copat el protagonisme en la presentació de la sèrie, que es traslladarà a Barcelona

Presentació de ’Velvet Colección’. / CHRISTIAN MORALES

3
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +

Màxima expectació ahir davant l’aterratge a Barcelona de la nova sèrie de Movistar+ 'Velvet co-lección', una derivació de l’exitosa producció d’A-3' Velvet' i que es va començar a rodar al maig. I no només per la producció en si, sinó per elements aliens a aquest conte de fades que van protagonitzar Ana Ribera (Paula Echevarría) i Alberto Márquez (Miguel Ángel Silvestre) a la tele privada: la separació recent d’Echevarría i David Bustamante, i el fitxatge d’Imanol Arias, actor que porta al seu ADN el paper d’Antonio Alcántara, el patriarca de 'Cuéntame cómo pasó' (TVE-1).

  

 A Echevarría, que només hi apareixerà en les primeres entregues –la nova generació de 'Velvet' constarà de 10 episodis de 50 minuts–, no se l’ha vist. «Paula farà una col·laboració especial, i la nova història ja no és d’ella –va dir Teresa Fernández-Valdés, productora de Bambú Producciones–; No és la protagonista, i ella així ho ha assumit».

   

Qui sí que s’ha emportat una part important del protagonisme en aquesta posada de llarg ha sigut Arias, molt emocionat i desfent-se en elogis cap al seu nou equip. El veterà actor, que avui finalitza el rodatge de la 18a temporada de Cuéntame..., interpreta Eduard Godó, un «home amb molta classe, de l’alta burgesia catalana», que finançarà el nou negoci de les Galerías Velvet al passeig de Gràcia de Barcelona. «És molt selectiu; té una ferida interior i un embolcall superencantador; és un traïdor», va afegir.

   

 Arias, familiaritzat amb Catalunya, introduirà expressions en català «per representar d’on ve» el seu personatge. «És freqüent que els actors catalans que arriben a Madrid parlin molt bé el castellà; seré el primer actor castellà que ve a Barcelona i treballa amb accent català», va fer broma.

    En una cura d’humilitat, Arias va reiterar que ell no és «l’estrella» de la sèrie: «Per l’edat i per la meva experiència en TV, soc l’elefant». «Aquest paper és un regal que m’ha donat la vida». I fins i tot va fer alguna picada d’ull al seu altre treball televisiu. «¡Torno als 70! Un any abans que 'Cuéntame...' Podríem tenir Antonio Alcántara de bidell de 'Velvet'; és una possibilitat», va llançar entre rialles generalitzades.

  

"No me n'aniré  d'Espanya"

  En aquesta aventura fictícia l’acompanyarà Adriana Ozores ('Gran Hotel'), que interpreta la seva dona, Macarena Rey. En el seu moment, Ozores va ser una de les aspirants al paper de Mercedes Alcántara. I 'Cuéntame...' va tornar a desfilar en l’ambient. «Anem amb 15 anys de retard a ser esposos», li va deixar anar Arias. L’actriu va assegurar que Macarena «no és dolenta». Això sí, «està vinculada a un gran secret».

  

 Amb Imanol Arias i Adriana Ozores, Mónica Cruz ('Un paso adelante') és un altre dels fitxatges de la temporada. Donarà vida a una 'bailaora' que pretén que Raúl de la Riva (Asier Etxeandía) li rellanci el vestuari flamenc. Andrea Duro ('Amar es para siempre'), Marta Torné ('El internado') i Megan Montaner ('Sin identidad') amplien l’univers femení.

    

En el repartiment continuen Marta Hazas –Clara, que prendrà les regnes del nou negoci–, Aitana Sánchez-Gijón (Blanca), Javier Rey –Mateo manté amb Clara una relació «eternament immadura–, Adrián Lastra (Pedro), Llorenç González (Jonás) i Etxeandía (Raúl). José Sacristán (Don Emilio) farà una col·laboració especial, però Miguel Ángel Silvestre (Alberto) i Cecilia Freire (Rita) no hi tenen prevista cap participació.

Notícies relacionades

   

 Això no és un xiclet estirat», va advertir Fernández-Valdés sobre 'Velvet colección'. Domingo Corral, director de Ficción de Movistar+, va insistir que «hi ha històries que no s’acaben, sinó que evolucionen». Així, la trama fa un salt de cinc anys, arriba a la dècada dels 70, sense entrar en l’estètica 'hippy', però sí en «la minifaldilla, la bota alta i el biquini».