POLÈMICA

Querella contra 'El intermedio' per un acudit sobre el Valle de los Caídos

L'Audiència de Madrid admet la denúncia d'una associació franquista contra el Gran Wyoming i Dani Mateo

dani-mateo

dani-mateo

1
Es llegeix en minuts

L'Audiència Provincial de Madrid ha admès a tràmit una querella de l'Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos contra Gran Wyoming i Dani Mateo que fa referència a uns comentaris fets pel programa de La Sexta 'El intermedio', emès el 10 de maig del 2016, sobre el monument franquista, cosa que consideren un delicte contra els sentiments religiosos.

En un primer moment, el Jutjat d'Instrucció número 4 d'Alcorcón no va admetre la querella contra els humoristes, però ara la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Madrid ha admès el recurs d'apel·lació. Un portaveu d'Atresmedia ha assegurat a EL PERIÓDICO que aquest grup de comunicació no ha rebut encara cap notificació al respecte. 

"LA CREU CRISTIANA MÉS GRAN" 

A més de recordar que al Valle de los Caídos hi havia les restes mortals de 33.833 víctimes de la guerra civil, quan només n'hi ha dues d'identificades --Francisco Franco i José Antonio Primo de Rivera--, i les subvencions que el recinte rep, l'esquetx titulat 'les cinc coses que no t'han explicat mai sobre el Valle de los Caídos' deia: “El Valle de los Caídos alberga la creu cristiana més gran del món, amb 200.000 tones de pes i 150 metres d'alçada, el triple del que fa la torre de Pisa. I això és perquè Franco volia que la creu es veiés de lluny; normal, perquè qui havia de voler veure aquesta merda de prop".

Notícies relacionades

L'Audiència Provincial considera que l'ús d'expressions ofensives al referir-se a una creu suposa un atac contra un grup de persones.

Després de saber-se la notícia, Dani Mateo ha utilitzat l'humor per referir-se, novament, al Valle de los Caídos.