ANUNCIS POLÈMICS

La 'zombi' Drew Barrymore repugna a 'Santa Clarita Diet'

Els cartells publicitaris de l'exitosa comèdia gore de Netflix en estacions públiques provoquen queixes entre els usuaris

santa-clarita3

santa-clarita3

1
Es llegeix en minuts

Santa Clarita Diet és una comèdia de la plataforma Netflix protagonitzada per Drew Barrymore en què l’actriu encarna una dolça mestressa de casa que, a més, és una insaciable zombi caníbal. És una comèdia, sí, però molt, molt gore. Tant, que no és apta per a estómacs sensibles, tal com s’ha comprovat amb els seus pòsters promocionals que han aparegut a Madrid: per la seva cruesa han provocat les queixes d’usuaris. Aquesta publicitat és d’un humor tan descarnat que Autocontrol, l’Associació per a l’Autoregulació de la Comunicació Comercial, ha dictat una resolució en la qual estima una queixa presentada per dos particulars contra aquests anuncis, en què es representa el cos humà com a aliment: una llauna d’anxoves plena de dits de persona amb la llegenda «Menja-te’ls de dos en dos»; una bossa de patates fregides amb dits i la frase «Una sèrie per llepar-se’n els dits», entre altres.

Notícies relacionades

 Per Autocontrol, aquesta publicitat és contrària a la norma 28 del Codi de Conducta Publicitària, al contenir imatges que, juntament amb les frases que les acompanyaven, «havien de ser considerades objectivament inadequades per als nens».

Però les crítiques que han provocat aquests cartells de Santa Clarita Diet no semblen haver afectat gens ni mica la producció. Molt al contrari, la sèrie de la zombi Barrymore ha tingut tanta acceptació, que la plataforma per internet acaba d’anunciar la producció d’una segona temporada de la sèrie, que estrenarà el 2018.