SÈRIES D'ÈXIT

'Stranger Things' i 'The Crown' triomfen en els premis dels actors

La plataforma Netflix també aconsegueix un altre guardó per a la seva veterana 'Orange is the new black'

zentauroepp37107114 man0  los angeles  united states   29 01 2017   finn wolfard170130121957

zentauroepp37107114 man0 los angeles united states 29 01 2017 finn wolfard170130121957 / PAUL BUCK

1
Es llegeix en minuts

Dues de les sèries estrella de la plataforma de televisió de pagament Netflix, 'Stranger Things' i 'The Crown', han sigut les grans triomfadores dels SAG Awards, els premis que va concedir el Sindicat d'Actors nord-americà aquest diumenge, 29 de gener, a Los Angeles (EUA). Les dues produccions han guanyat els guardons al millor repartiment, i els de millor actor i millor actriu protagonistes, respectivament.

En l'apartat de sèries dramàtiques, 'Stranger Things' ha guanyat el premi a la millor producció, mentre que Claire Foy i John Lithgow han sigut guardonats com a millor actriu i millor actor per les seves respectives interpretacions a 'The Crown', com la reina Isabel II, i el primer ministre Winston Churchill.Isabel IIWinston Churchill.

En la categoria de comèdia, la veterana sèrie 'Orange is the New Black','Orange is the New Black' també de Netflix, ha guanyat el premi a millor sèrie, per tercer any consecutiu. Julia Louis-Dreyfus ha sigut guardonada com a millor actriu de comèdia per la sèrie 'Veep', i William H. Macy, com a millor actor per 'Shameless'.William H. MacyShameless'

Bryan Cranston ha obtingut el premi a millor actor en un telefilm o minisèrie pel seu paper com a Lyndon Baines Johnson, a 'All the Way', guardó que en la categoria femenina va guanyar Sarah Paulson, per la seva interpretació a 'American Crime Story: The People v. O.J. Simpson'.

Notícies relacionades

La gala  es va convertir en una vetllada reivindicativa, emotiva i plena d'afilats dards contra les polítiques de Trump, especialment sobre la immigració. Un dels més crítics amb el flamant president dels EUA va ser l'actor David Harbour ('Stranger Things'), que va ser molt ovacionat per la seva defensa dels més febles.

"Rebutjarem els que abusen, acollirem els bitxos raros i els marginats, els que no tenen casa. Superarem les mentides, caçarem monstres -va cridar un enèrgic Harbour-. I quan estiguem confosos entre la hipocresia i la violència eventual de certs individus i institucions, nosaltres, com el cap Jim Hopper (el seu personatge a la sèrie), carregarem contra els que intentin destruir els febles, els privats de drets i els marginats".

Principals guardonats

Sèrie dramàtica 'Stranger Things'
Sèrie de comèdia  'Orange in the new black'
Actor dramàtic John Lithgow ('The Crown')
Actriu dramàtica Claire Foy ('The Crown')
Actor de comèdia William H. Macey ('Shameless')
Actriu de comèdia  Julia Louis Dreyfus ('Veep')
Actor en TV movie Bryan Cranston ('All the way')
Actriu en TV movie Sarah Paulson ('The people v. OJ Simpson')
Efectes especials  'Joc de trons'