MINIXEF AVANTGUARDISTA

La petita reina de les espumes i les esferificacions

Paula, la guanyadora de l'últim 'Masterchef junior', és una preciosa nena de 10 anys que ha unit els coneixements apresos de la seva mare cuinera i les tècniques adquirides en el concurs de TVE-1

Paula guanya l’edició 2017 de ’Masterchef júnior’. / RTVE

3
Es llegeix en minuts
Inés Álvarez
Inés Álvarez

Periodista

Especialista en programes de televisió i sèries

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"¡Soc la guanyadora de 'Masterchef junior'! ¡És la bomba 'lironda'!". Amb aquesta espontaneïtat pròpia d'una nena dels seus 10 anyets celebrava la catalana Paula haver aconseguit el triomf en la quarta edicióla catalana Paula del concurs culinari de TVE-1. Qui no hagi vist la final de dimarts es pot preguntar què té d'excepcional que una nena d'aquesta edat s'expressi amb aquesta desimboltura. Encara que ho faci en un programa que sap que veurien milions de persones (de fet van ser gairebé tres). Però és que uns moments abans havia executat els tres plats que la van fer guanyadora amb un aplom i una professionalitat pròpia d'un adult. Un adult molt format en les tècniques culinàries, és clar.

¿La típica nena prodigi, una adulta a dins d'un cos petitó? Doncs, no. A sobre Paula no és gens cursi: és graciosa, molt segura de si mateixa, té un tremp extraordinari i una fantàstica fotogènia que la fan mereixedora d'un programa culinari de televisió propi (és una idea). A més, és molt llesta (quan van començar a donar pistes del xef que els vindria a jutjar, en la voràgine dels fogons, anava dient: "Joan Roca, Joan Roca", i quan va sentir que era el millor pastisser, va rectificar: "Jordi Roca". Sense deixar d'aixecar la vista de les olles). Però sobretot, és molt molt atrevida.

TÈCNIQUES COMPLEXES

I per això va destacar en la final de dimarts per sobre de la seva companya, Paloma, de 12 anys, "una gallega de pura raça" (com li agrada definir-se), treballadora i disciplinada, ja que mentre que aquesta va elaborar uns deliciosos i molt ben executats plats tradicionals de la seva terra, la petita catalana es va llançar a posar en pràctica les tècniques culinàries que li havien ensenyat al programa, com espumes, esferificacions i l'ús del nitrogen per fer 'shots' i altres, que va executar amb un tremp i una mestria que van deixar bocabadats Jordi Cruz, Pepe Rodríguez i Samanta Vallejo-Nájera, els jurats de 'Masterchef', i el mateix Jordi Roca, que no parava de dir: "¡Genial! ¡Espectacular!". 

RTVE

Les dues finalistes de 'Masterchef junior', Paula i Paloma, en la quarta edició del concurs de TVE-1, que va guanyar la primera.

Els musclos amb salsa curri amb llet de coco i ous de salmó, el capó amb torró i crema de castanyes i el pa de pessic amb sabor tropical de Paloma no van poder fer res davant el tàrtar de tonyina amb espuma de wasabi; el risotto amb gamba vermella i plàncton, i la reinterpretació del clàssic gelat de nata i maduixa de Paula. A qualsevol li sembla injust que perdi una nena que fa un menú com el que va fer la gallega, però és que el de la catalana, a més de ser fruit d'aquestes complexes tècniques, era realment impecable. I recordem-ho: només té 10 anys

Notícies relacionades

.

MARE CUINERA

Els seus pares, Txus i Laura, van seguir la final des del plató. Ell era un sac de nervis; ella es mostrava més temperada. En part era perquè el pare, que assegura que quan entra en una cuina sonen les alarmes, no entenia res del que feia la seva filla. La seva mare, encara que sorpresa per tot el que havia après, seguia tots els seus passos. Perquè és ella qui li ha transmès el gen culinari. "Fa com jo, posa els ingredients sense pesar-los", confessava al seu marit. I és que tenia un petit restaurant a Mataró. "Molt petit. Només amb set taules. S'hi serveix cuina casolana", va explicar al programa. "L'haurem de visitar", van coincidier els membres del jurat. Perquè encara el tenia quan es va gravar l'espai, però, al no poder-lo atendre, l'ha hagut de traspassar. Després del triomf de la nena al 'Masterchef junior', potser s'haurà de replantejar obrir-ne un altre. Però no de cuina casolana. La nova generació ve amb un menú avantguardista sota el braç.