MEZCLA DE REALITAT I FICCIÓ

'El crac' Joel Joan torna amb nou rival

Julio Manrique serà el centre de les enveges del protagonista en la segona temporada de la sèrie, que TV-3 estrena avui, dilluns

mdedios36849223 television serieel crac presentaci de la segona temporada170113152227

mdedios36849223 television  serieel crac presentaci  de la segona temporada170113152227
crac
crac-2
mdedios35648365 barcelona 23 09 2016 tv televisi n grabaci n de la serie de 160923173617

/

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La primera temporada d’El crac va acabar amb Joel Joan, totalment desequilibrat, fugint en barca mar endins després de casar-se amb l’excèntrica estrella de cine Carla Casanova (Diana Gómez). A partir d’aquesta nit (22.35 hores), la sèrie torna a TV-3 amb un protagonista renovat que ha trobat la pau interior... tot i que serà per poc temps. Gran part de la culpa que torni a descentrar-se la tindrà el seu nou rival.

Si en els anteriors episodis Roger Coma era el focus de les enveges del Joel, ara el seu nou adversari serà Julio Manrique, que no sembla que es mostri tan afable com el seu predecessor. «És un impresentable descomunal», sintetitza l’actor. «I com més impresentable és i en més embolics es fica per culpa de la seva vanitat, més divertit és com a actor per riure’s d’aquelles coses que la sèrie explica augmentades, però que tots portem dins», afegeix.

HUMOR TRÀGIC I CRUEL

La sèrie seguirà aquest any jugant amb l’audiència a l’hora de deixar-la amb el dubte sobre què és real i què és ficció en la història, tenint en compte que part dels actors s’interpreten a ells mateixos, tot i que rient-se’n de la seva imatge pública i portant els seus personatges a l’extrem.

És el cas de Joel Joan, Julio Manrique i d’un altre fitxatge de la temporada, Lluís Soler. «Fem una ficció que sembla real, però que és cent per cent irreal, per les cotes de surrealisme que té», explica el seu protagonista, director i creador, juntament amb Hèctor Claramunt.

Dos anys d'espera

La primera temporada d''El crac' va finalitzar el desembre del 2014, amb una mitjana de 395.000 teleespectadors i un 12,7% de quota de pantalla, de manera que l'audiència ha hagut d'esperar més de dos anys per veure'n els nous episodis. Els creadors difereixen sobre si aquesta demora pot ser positiva o negativa per a la sèrie. "Ens ho posa una mica més difícil", reconeix Joel Joan, mentre que Hèctor Claramunt creu que pot ser bo perquè la gent haurà tingut més temps per veure'n la primera temporada per internet. A 3alacarta, 'El crac' ha acumulat 800.000 visualitzacions.

Malgrat que l’humor («tràgic i cruel», segons Joel Joan) està sempre present en la trama, El crac s’ha obert a altres gèneres. «Tenim escenes delirants de riure i, a continuació, altres que són més dramàtiques», afirma Claramunt. «Toca fibres molt humanes perquè mostra el pitjor dels seus personatges, amb les seves misèries i egolatries», afegeix Joan.

En aquesta segona temporada, composta de 12 episodis, també s’han amplificat les trames. «No tot gira al voltant de la fílies i les fòbies del Joel», assenyala Oriol Sala-Patau, cap de Ficció i Cinema de TVC.

Si en l’etapa anterior la història se centrava en el rodatge d’una pel·lícula, aquesta vegada segueix els preparatius, l’estrena i la gira d’una obra teatral d’aires moderns en la qual apareixen Joel Joan, Julio Manrique, Lluís Soler, Sara Espígul (que repeteix com a Sandra, l’exnòvia de Joel) i Laura Aubert (com una jove debutant «que sembla innocent però acaba convertint-se en una altra cosa»).

ELS MASCLES ALFA

La capritxosa Carla Casanova (Diana Gómez), que haurà d’afrontar que el seu èxit ha començat a minvar, completa el trio femení d’El crac, que tot i que hi té un paper secundari, Joel Joan incideix a ressaltar: «Seran víctimes dels mascles alfa, dels quals ens en fotem sense contemplacions, però són guerreres perquè lluitaran per la seva autoestima». «En definitiva, parlem de la immaduresa de la societat, i els homes encara són més immadurs», afegeix Claramunt.

Notícies relacionades

El dèspota director de l’obra teatral Àlex Gnocchi (Borja Espinosa), el seu ajudant de direcció (Xavi Gardés), l’assistent de la Carla (Jacob Valltramunt) i el trio d’amics de Manrique (Marc Rodríguez, Pol López i Ivan Benet) són els altres membres del repartiment.

El teatre Goya de Barcelona, el teatre Casino del Masnou, Igualada, Reus i Girona són algunes de les localitzacions on s’ha rodat aquesta segona temporada d’El crac, que també tornarà a comptar amb cameos a cada episodi. Com els de Quim Masferrer (El foraster), els periodistes Gemma Ruiz, Ana Boadas i Toni Cruanyes i els actors Santi Millán, Aina Clotet i Roger Coma, que reapareix per sorpresa en la vida d’El crac.