el raïm davant la petita pantalla

Guia televisiva per a la nit de Cap d'Any

José Mota és el protagonista de l'especial de Cap d'Any a TVE-1, mentre que Bruno Oro torna a TV-3

Anne Igartiburu, Jordi Cruz i Pepe Rodríguez; Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas; Alberto Chicote i Cristina Pedroche, i Frank Blanco i Irene Junquera són les apostes per a les campanades

mota---donald-trump-y-mexicanos

mota---donald-trump-y-mexicanos

7
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / JUAN CARLOS ROSADO

Després l'esperit de recolliment que alimenta el Nadal, arriba l'hora d'acomiadar el 2016 i donar la benvinguda a l'any nou. I, una vegada més, música i humor tornen a ser els ingredients indispensables del menú de la nit de Cap d'Any, que tindrà com a guinda les campanades. Les cadenes tiren la casa per la finestra per lluir les millors gales en la nit més esperada. 

TVE-1 I LA 2, DE MOTA A IGARTIBURU 

La gran estrella de la d'aquesta nit segueix sent José MotaJosé Mota, que torna amb el seu esperat especial, ambientat aquesta vegada en el món de la política. Gravat amb una estructura cinematogràfica que l' aproxima a una pel·lícula, 'Operacion: and the andaran' (22.00) gira per primera vegada al voltant d'una trama única: els quatre principals polítics del país han desaparegut al Triangle de les Bermudes quan tornaven de la presa de possessió del nou president dels EUA, Donald TrumpDonald Trump.

A part de veure Mota imbuït de l'esperit del sorprenent guanyador de les eleccions nord-americanes, l'especial presenta com a novetats les imitacions del president Carles Puigdemont i la presidenta andalusa, Susana Díaz.

Després de la nova sorpresa de Mota, arriba l'especial '¡Feliç 2017!' (23.10), presentat per Eva González i Santiago Segura, que continuarà després de les campanades.

RTVE

Jordi Cruz, Anne  Igartiburu i Pepe Rodríguez donen les campanades en TVE.

Per tan il·lustre moment, la tele estatal torna a comptar amb la sempiterna Anne Igartiburu (complirà 12 anys presentant el tradicionals raïm), que estarà acompanyada, com ja va passar el 2014, pels 'masterchefs' Jordi Cruz i Pepe Rodríguez.Pepe Rodríguez L'esperat moment es podrà seguir an TVE-1, La 2, TVE Internacional i rtve.és. 

Tot seguit, tornarà '¡Feliz 2017!' amb una interminable llista de cantants i humoristes (més de 40 artistes), en què figuren David Bisbal, Juanes, Melendi, Morat, Fangoria, Ruth Lorenzo, Chenoa, Bustamante, Mocedades, Carlos Baute i el Dúo Dinámico.

RTVE

Eva González i Santiago Segura, a '¡Feliz 2017!'

Com a alternativa a tanta música convencional, el deliciós 'Cahitos de hierro y cromo' 'Cahitos de hierro y cromo' tornarà a delectar-nos a La 2 amb quatre hores de la millor música. Així, a partir de les 22.30, oferirà actuacions completes del mític local madrileny Rock-ola. I després de les campanades, Virginia Díaz convidarà a fer un viatge a través de la millor música de tots els temps: disc, rock, pop de tots els estils, rumba, llatina, música ie-ie… 

TV-3 I EL RETORN DE BRUNO ORO

Per als teleespectadors de la tele autonòmica, l'últim dia de l'any pot acabar amb més que un somriure si resulten afortunats amb la GrossaGrossaTV-3 ofereix, a partir de les 12.00, el sorteig. Marta Carreras Oriol Soler, col·laboradors de 'Divendres', són els encarregats de presentar l'emissió.

Els cinc premis de la Grossa tornaran a tenir, cadascun, un padrí, un famós que donarà el seu suport a les accions socials que afavoreix el sorteig i el nom de les quals es mantindrà en secret fins a l'últim moment. Com a incentiu (o consolació), l'audiència podrà guanyar un premi addicional si encerta la terminació del primer número premiat. 

TVC

Bruno Oro presenta 'Playcracks 2017' a TV-3.

Ja a la nit (21.55), TV-3 aposta per l'humor satíric de 'Zona zàping', que donarà el tret de sortida a la programació especial de Cap d'Any. 'Zona 2016' estarà presentat per dos personatges nous, Why i Guai, pallassos basats en les caricatures de Mourinho i Guardiola, que donaran pas a les imatges esportives més impactants i sorprenents de l'any que acaba. 

IMITACIONS MUSICALS

A continuació (22.40), TV-3 recupera l'actor Bruno Oro Bruno Oro (va formar part del equip 'polac' durant gairebé 10 anys), que torna esporàdicament a la tele que l'ha vist créixer amb l'especial 'Playcracks 2017'.

El xou, que s'allargarà fins a les 2.00, comptarà amb la participació de les cares de la cadena (Ivana Miño, Tomàs Molina, Quim Masferrer, Bernat Soler...), que pujaran a l'escenari per fer un 'playback' total i posar-se en la pell d'artistes coneguts.

Els professionals ficats circumstancialment a cantants actuaran a cara descoberta i amb la seva actitud (i no amb la seva veu) intentaran defensar la melodia. Així, s'anuncien sorpreses, perquè una dona cantarà amb veu d'home, un jove amb veu d'adult... i fins i tot algun teleespectador (seleccionat prèviament després d'haver enviat el seu 'playback').

ELOI CODINA

Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas donen les campanades a TV-3.

Per acomiadar el 2016, TV-3 ha confiat el xou a dos joves actors, Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas Elisabet Casanovas(el Pol i la Tània de la sèrie 'Merlí''Merlí'), que es menjaran el raïm amb l'audiència des de l'avinguda de Maria Cristina. Prometen "una bogeria divertida" amb "sorpreses" abans i després del minut 0. 

El primer dia de l'any, 'Zona de ball' (13.05) presenta les figures mundials tant de ball estàndard com en la modalitat de llatí, amb els comentaris d'Imma Pedemonte i l'excampiona de ball llatí Isabel Pérez. La resta de la jornada està dedicada a les reemissions d''El disc de La Marató' (12.25) i 'Playcracks 2017' (17.40).

El 33 opta pel cine per acomiadar el 2016 i programa 'L’arbre de la vida' (22.10), superproducció de Terrence Malick, amb Brad Pitt i Jessica Chastain. L'endemà, ofereix 'A la recerca del foc' (22.10), de Jean-Jacques Annaud, i 'La distància més llarga' (23.53), de Claudia Pinto.

ANTENA 3 I LES TRADICIONS DE L'ÚLTIMA NIT DE L'ANY 

Antena 3 TV iniciarà la llarga nit del 31 de desembre amb l'especial 'La vuelta al año en un zàping' (22.10). Jorge Fernández i Ares Teixidó repassaran les diferents tradicions d'aquesta nit per tot el món a ritme de zàping. 

ROBERTO GARVER

Alberto Chicote i Cristina Pedroche donen les campanades a Antena 3.

A continuació, Alberto Chicote i Cristina Pedroche ben mudats (la incògnita sobre el vestit que lluirà ella es mantindrà fins a l'últim moment) per acomiadar el 2016 des de la Puerta del Sol. Una vegada recuperats del vertigen que, de ben segur, haurà provocat el minivestit (¿o no?) de la guapa presentadora, serà el moment de ballar al ritme dels èxits d'ahir i d'avui en l'especial 'Cantando al 2017'.

Per al dia 1, la tele privada es reserva una edició especial de 'Tu cara me suena'(22.10), que posarà la banda sonora al 2017 amb les millors imitacions. Els protagonistes en aquesta ocasió seran els membres del jurat.

JOSÉ IRÚN

Manel Fuentes, presentador de 'Tu cara me suena'.

Així, Lolita actuarà amb Àngel Llàcer per interpretar el duo Pimpinela. La parella competirà contra Carlos Latre, Chenoa i el presentador Manel Fuentes, que donaran cos i veu a artistes molt populars de la música tradicional. A més, el programa comptarà amb convidats que es caracteritzaran com a coneguts artistes i interpretaran les seves cançons. Entre aquests destaquen Angy Fernández, la guanyadora de la primera edició del popular concurs.

'ZÀPPING' A LA SEXTA

La Sexta acomiadarà l'any amb un especial de 'Zapeando' (21.30), protagonitzat per les 12 campanades de l'any, és a dir, els fets que han sigut rellevants en el curs televisiu que finalitza: des de la victòria de Ruth Lorenzo a 'Tu cara me suena', passant per la reaparició artística d'Isabel Pantoja o la 'cobra' de Bisbal a Chenoa en el concert de retrobament de 'Operación Triunfo'.

ROBERTO GARVER

Frank Blanco i Irene Junquera donen les campanades a La Sexta.

El programa estarà presentat per Frank BlancoFrank Blanco i comptarà amb els seus col·laboradors habituals, a excepció de Cristina Pedroche, que estarà en els preparatius de les campanades, encara que 'Zapeando' connectarà en directe amb ella des de la Puerta del Sol.  

Al llarg d'aquest especial (trufat de números musicals, monòlegs, performances i humor), els col·laboradors acomiadaran Blanco i Irene Junquera, perquè ells són els encarregats de brindar pel 2017 en la cadena privada. 

MEDIASET, CITES AL RESTAURANT  

Les cares més carismàtiques tant de Tele 5 com de Cuatro tornen a protagonitzar els especials de les últimes hores del 2016 i les primeres del 2017. El restaurant més famós de Cuatro, 'First dates' 'First dates' (21.30), canvia la seva imatge per a aquest últim sopar de l'any, que acollirà convidats d'excepció, com són David de María i el grup L. A. El programa que presenta Carlos Sobera promet històries en què els sentiments estaran a flor de pell.

A la taula s'asseurà Cindy, 'exbombolla' Freixenet i l'única dona que admet públicament haver rebutjat Julio Iglesias. També hi haurà la cantant Ángela, que presumeix de ser la protagonista de la cançó 'Embrujada' de Tino Casal. Als 64 anys, és víctima del desamor i busca un home que li segueixi el ritme. Isis Jacobsen, una "poliartista polisexual polifacètica"; Jana, una "fashionista freelance pansexual", i Jesús, un 'instagramer' i il·lustrador, també buscaran fortuna.

MEDIASET

Matías, Lara Álvarez, Carlos Sobera i Lidia.

Sobera i Lara Álvarez estaran pluriempleats aquella mateixa nit, ja que seran els encarregats d'acompanyar a l'audiència des de la Puerta del Sol, amb Lidia i MatíasLidiaMatías. La retransmissió es podrà seguir a tots els canals de Mediaset, a excepció de Boing.

GALA AMB PAZ PADILLA

A Tele 5, Paz Padilla i Joaquín Prat canviaran els seus vestits de la Nit de Nadal per acomiadar l'any a 'La noche en Paz' (22.00), gala que comptarà amb la presència de Tamara Gorro, Martin Mester, Poti i Kiko Hernández. El programa reunirà a l'escenari José Mercé, Rebeca, Andy i Lucas, Melody, Natalia, Azúcar Moreno, Olé Olé, Munik, Huecco, Los Vivancos, Patricia Manterola i Hugo Salazar.

Notícies relacionades

María Teresa Campos també es vestirà de festa per dir adéu al 2016 el dissabte, 31, a '¡Qué tiempo tan feliz!' (17.45). Per a això, comptarà amb l'ajuda de Cristina Rodríguez, l'estilista de 'Cámbiame'. En l'edició de l'1 de gener (19.30), Campos rebrà al plató Millán Salcedo, Arévalo, Bigote Arrocet, Ángel Garó i Las Virtudes. 

BTV, 12 PETONS DE PEL·LÍCULA  

A partir de les 21.00 del dia 31 i fins a les 7.00, la tele i la ràdio municipals oferiran vuit concerts (Frank Sinatra, Roger Waters, Diana Ross, Pet Shop Boys, Mika, The Cure Trilogy, Primal Scream i Kiasmos), seleccionats per a l'ocasió, que únicament s'interrompran amb motiu de les 12 campanades. Aquestes es visualitzaran amb 12 petons de pel·lícula en un muntatge especial.