PROGRAMACIÓ

'Velvet' i 'La voz' fan l'últim pols

Les finals de la ficció d'Antena 3 i del concurs musical de Tele 5 s'enfronten dimecres a la nit

velvet

velvet

3
Es llegeix en minuts

Ficció de qualitat contra un concurs musical mediàtic. Aquest és l’interessant pols audiovisual que es viurà avui, quan la sèrie d’A-3 'Velvet' i el 'talent show' de Tele 5 'La voz' s’enfrontin per liderar la nit amb els seus esperats i molt ben promocionats finals. Malgrat que les últimes setmanes ha sigut 'Velvet' qui s’ha imposat en la lluita per l’audiència, Atresmedia ha incentivat una mica més l’interès a l’oferir part de l’últim capítol en directe.

Obre la nit la gran final de la quarta edició del concurs 'La voz' (22.00 hores), que ja anuncia que tornarà a ser un programa maratonià: gairebé quatre hores d’emissió. Thais (de l’equip d’Alejandro Sanz), Irene (Malú), Carlos (Manuel Carrasco), i Mario (Melendi) són els candidats a la victòria en el concurs, en què el gran premi és un contracte amb la companyia discogràfica Universal Music. Tots quatre actuaran en solitari, acompanyats pels seus respectius 'coaches' i també pels artistes convidats de la nit: Laura Pausini, Raphael, Pablo López, India Martínez i Sergio Dalma.  

Jesús Vázquez presentarà en directe la gran final, amb la col·laboració de Tània Llasera des de la Sala Interactiva. A més a més dels artistes convidats de la nit, els guanyadors de les tres primeres edicions del concurs, Rafa Blas, David Barrull i Antonio José, tornaran a l’escenari per interpretar un medley dels temes amb els quals van aconseguir el triomf. En aquesta final, l’última paraula per elegir el guanyador la tindran exclusivament els espectadors: amb els seus vots atorgaran el triomf a un dels quatre aspirants.

 Melendi, Manuel Carrasco, Malú i Alejandro Sanz, els 'coaches' de 'La voz 4'.

Abans de la final, Tele 5 escalfa motors bolcant tota la seva graella en la seva gran aposta dels dimecres. Així, al matí, 'El programa de Ana Rosa' compta amb la presència al plató dels finalistes, 'Informativos' (15.00 hores) emet un reportatge previ a la gran final, i 'Sálvame' (16.00) i 'Informativos' (21.05 hores) ofereixen àmplies connexions amb el plató per abordar l’última hora del desenllaç del concurs.

QUATRE TEMPORADES

I després de l’inici de la final del programa musical, li arribarà el principi del final a 'Velvet' (22.40 hores), cuidadíssima producció dramàtica que, després de quatre temporades i 55 episodis, tanca definitivament amb el retorn a la trama d’un dels seus grans reclams, Miguel Ángel Silvestre. 

De fet, el seu retorn a la sèrie fa un parell de setmanes va provocar un significatiu augment de l’audiència, especialment a Catalunya, on la ficció estava passant aquesta última etapa sense pena ni glòria. Però 'Velvet' és una de les joies de la corona d’Atresmedia, i és per això que l’està acomiadant amb tots els honors: després d’un mercat dels vestits i mobles que apareixen en la producció, d’un concurs de disseny de vestits i fins i tot d’una festa al Círculo de Bellas Artes de Madrid, tots els canals del grup audiovisual han promocionat l’adéu.

I avui dimecres, la traca final: mencions i entrevistes de 'Velvet' en els programes informatius d’A-3, connexions en directe des del lloc on es desenvoluparan les escenes en viu de l’últim capítol i una edició especial d’'El hormiguero', amb diversos dels seus actors. A més a més, La Sexta s’hi suma amb connexions en directe a 'Zapeando' (15.45) i 'Más vale tarde' (17.15). 

Notícies relacionades

La guinda, tal com s’ha anunciat repetidament, serà l’aposta (arriscada) d’emetre part d’aquest final en rigorós directe: Ana Ribera (l’actriu Paula Echevarría) i Alberto Márquez (Miguel Ángel Silvestre) seran els protagonistes dels gairebé 15 minuts de la sèrie que s’emetran en directe. I després vindrà l’esperat casament, un altre programa especial, 'Hasta siempre Velvet', en 'late night' (0.30 hores), amb diversos actors de la sèrie, imatges no vistes i anècdotes del rodatge.

Un final inèdit en aquesta mena de produccions, i amb el qual A-3 busca la guinda per a la ficció: batre el seu rècord d’audiència. No serà fàcil: la sèrie fa de mitjana un excel·lent 20,8% de quota, amb una mitjana de 3,8 milions d’espectadors, des de la seva estrena el 2014.