FICCIÓ D'ÈXIT

'Merlí' acomiada els seus 'peripatètics'

TV-3 emet aquest dilluns l'últim episodi de la segona temporada de la sèrie, un desenllaç "adrenalínic", segons el seu creador, Héctor Lozano

Dues hores i mitja abans de l'estrena a la tele, alguns fans afortunats podran veure l'episodi amb els seus protagonistes en un cine de Barcelona

13merl2

13merl2

3
Es llegeix en minuts
Olga Lerín
Olga Lerín

Periodista

ver +
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de l’emotiu episodi de dilluns passat, que ja va donar pistes sobre la desaparició momentània d’algun personatge, l’inclassificable professor de Filosofia Merlí (Francesc Orella) posa avui punt final (22.40), al seu magisteri a TV-3. Ho fa amb una nota d’excel·lent i l’esperança de poder tornara a obrir les aules en una tercera temporada que la tele autonòmica encara no ha confirmat.

  

 Les llàgrimes de la penúltima entrega, personalitzades en Bruno (David Solans), Pol (Carlos Cuevas) i Tània (Elisabet Casanovas), donaran pas a una emissió «adrenalínica», en paraules del creador i guionista de l’exitosa ficció, Héctor Lozano, dedicada a Boeci, un filòsof cristià, teòleg i escriptor llatí del segle VI. Per entretenir l’entrega, els responsables de la ficció ja ofereixen algunes imatges d’aquest capítol.

 

   «No hi haurà molta llàgrima, perquè també riurem, encara que tampoc estem parlant d’una comèdia, sinó que hi ha de tot. Això sí, tindrà un puntet de comèdia negra», va avançar el guionista.

   

 El desenllaç, en què no intervindrà Bruno (el personatge ha decidit buscar nous aires, i amors, a Roma), estarà ambientat en Nadal, com dicten els cànons de l’època de l’any, i algunes trames «s’obriran», diverses es tancaran «definitivament» i altres «derivaran cap a un altre costat».

En aquest context, Coralina (Pepa López) es mostra especialment amargada –en l’entrega anterior fins i tot va deixar anar alguna llàgrima– i sembra la discòrdia entre els professors. «La relació de Coralina amb Merlí i l’institut l’hem de resoldre d’alguna manera», va avançar Lozano, sense aclarir si la directora de l’Àngel Guimerà podria estar en aquesta hipotètica –de moment– tercera temporada.

   

TVC

Coralina (Pepa López) observa una felicitació nadalenca en forma de cartell. 

UN FET IMPACTANT

 Merlí, per la seva part, després de sorprendre els seus 'peripatètics' la setmana passada amb la 'faula de la vaqueta', els farà en aquesta ocasió una proposta curiosa i els alumnes seguiran els seus dictats. A més, un fet impactant sacsejarà el centre.

  

 Amb una audiència mitjana de 516.000 teleespectadors (19,7% de quota de pantalla, molt per sobre de la mitjana mensual de TV-3, que amb prou feines supera l’11%) durant aquesta segona temporada, 'Merlí' és la joia de la corona de TV-3.

    Per això, com si no volgués deixar-la marxar, el dilluns següent, dia 19, la tele autonòmica oferirà 'La nit de Merlí'. Aquesta emissió, de poc més de dues hores, estarà composta d’un programa en directe, presentat per Espartac Peran i Ana Boadas, en què els actors de la sèrie respondran a les preguntes que els facin els seus fans i s’escollirà al 'peripatètic' preferit dels seguidors.

 

   També es veurà el documental 'Generació Merlí', en què professors i alumnes de Batxillerat comentaran els seus punts de vista sobre les trames d’aquesta producció, que dirigeix Eduard Cortés.

  

 Avui, dues hores i mitja abans de l’estrena de l’última entrega, alguns fans afortunats tindran l’oportunitat de disfrutar de l’episodi en companyia dels seus protagonistes, en una sessió especial que acull el cine Aribau de Barcelona. 

Notícies relacionades

La resta d'espectadors s'haurà de conformar amb l'emissió en directe o a través del servei de TV-3 a la carta (on 'Merlí' lidera la llista de programes més vistos, amb 2,5 milions de reproduccions).

I si l'aficionat a la sèrie viu a l'Amèrica Llatina o en territoris hispans dels EUA, podrà recuperar la primera temporada de 'Merlí' a través de la plataforma de pagament Netflix, que ha adquirit els drets de la sèrie per a la seva emissió a l'altre costat de l'Atlàntic.

Temes:

TV-3