Zeta Audiovisual convertirà la trilogia de 'los Azules' en una sèrie

L'autor, el mestre del 'noir' polític Jorge Zepeda Patterson, va guanyar el premi Planeta el 2014

zentauroepp36315752 barcelona   16 11 2016    i cult    el escritor mexicano jor161122122537

zentauroepp36315752 barcelona 16 11 2016 i cult el escritor mexicano jor161122122537 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
O. P. / MADRID

Zeta Audiovisual ha adquirit els drets de los Azules per convertir la saga literària del mestre del noir polític Jorge Zepeda Patterson en una sèrie de televisió. Editada per Planeta, la trilogia està composta per Los corruptores, finalista del premi Dashiell Hammett de novel·la; Milena o el fémur más bello del mundo, que va conquistar el premi Planeta el 2014; i Los usurpadores, que acaba d’arribar a les llibreries.

El mexicà Jorge Zepeda Patterson (Mazatlán, Sinaloa, 1952) ha fundat i dirigit diversos diaris a Mèxic i ha escrit assajos sobre les estructures de poder del seu país. Va decidir abordar aquests mateixos temes des de la novel·la negra amb Los corruptores.

Los Azules són tres amics de la infància que es tornen a reunir quan tenen 43 anys. Tomás, un periodista que amb el temps esdevé director d’un diari; Jaime, que ha sigut director dels serveis d’espionatge a Mèxic; i Amelia, una activista social de causes feministes a qui les circumstàncies converteixen en líder del partit d’esquerres.

Notícies relacionades

En la segona obra de ficció, Milena o el fémur más bello del mundo, Zepeda Patterson recupera los Azules i explica la història d’una jove croata que ha sigut convertida en prostituta de luxe per les xarxes mafioses russes i ucraïneses que operen a Marbella. 

Zepeda Patterson va fundar i va dirigir al seu país els diaris Siglo 21 i Público i el setmanari dominical Día Siete, i va ser director d’El Universal. Actualment dirigeix el diari digital Sinembargo.mx. El 1999 va rebre el prestigiós premi Maria Moors Cabor, de la Universitat de Colúmbia (EUA).