NO ÉS UNA BROMA

Obama envia una carta a Buenafuente

El president dels EUA agraeix a l'humorista català un regal que li va enviar el mes de juny passat

Buenafuente rep una carta dObama / LATE MOTIV

1
Es llegeix en minuts

Sona a broma però és veritat. Per una vegada i sense que serveixi de precedent, Andreu Buenafuente va comentar aquest dijous, 20 d'octubre, en el seu programa 'Late motiv'  programa 'Late motiv' que havia rebut una carta d'agraïment del president dels EUA, Barak Obama. ¿Una altra broma del popular humorista català? Doncs no: la carta i el seu remitent són autèntics.

Durant el seu habitual monòleg al seu xou del canal de pagament #0, Buenafuente va llegir la carta, enviada des de la Casa Blanca i firmada per Barack Obama, en què se li agraïa un regal que el còmic li havia fet arribar a través de l'ambaixador nord-americà a Espanya, James Costos.

Aquesta anècdota, tan divertida com real, es va gestar el mes de juny passat, quan Buenafuente va invitar al seu programa l'ambaixador Costos, just abans que Obama iniciés la seva curta visita a Espanya. 

Per rebre'l 'comme il faut', el programa es va transformar en una espècie de Casa Blanca i l'humorista li va demanar al diplomàtic que entregués un regal que 'Late motiv' tenia per a Obama: una caricatura del dibuixant Mikel Urmeneta (creador de la marca Kukuxumusu)caricatura del dibuixant Mikel Urmeneta Kukuxumusu del president nord-americà amb un toro vestit dels 'sanfermines' i el lema “Yes, you can… run!!”.

I quatre mesos després, ha arribat la resposta, que Buenafuente va llegir en el seu programa, davant la incredulitat del públic i l'audiència. Tampoc hi va ajudar el fet que l'humorista va acompanyar la seva lectura amb divertits comentaris: “A veure què diu, que l'he llegit per sobre... ‘Dear Andreu’, estimat Andreu, 'chúpate esa' ministre Margallo. ¿Qui és ara el ministre d'exteriors en funcions?”.

Notícies relacionades

La carta, que va qualificar de “molt educada” donava les gràcies pel regal i desitjava a Buenafuente "el millor”.

Després de la seva lectura, l'humorista va considerar que aquesta història no podia acabar així: "Ara, ja que ell té la meva adreça i jo tinc la seva, m'agradaria escriure-li una altra carta”. Per això, va tornar a decorar el plató de 'Late Motiv' com el despatx oval de la Casa Blanca i es va disposar a escriure la resposta que es mereixia Obama, segons considera Buenafuente.