RÈCORD TELEVISIU

L'ubic Juan y Medio

El popular presentador andalús simultaniejarà tres programes a TVE-1, A-3 i Canal Sur

'Poder canijo', 'El amor está en el aire' i 'La tarde' coincidiran a partir d'aquest octubre

tecnicomadrid35720510 tv teletodo 29 09 2016 antena 3 estrena el pr ximo martes  e

tecnicomadrid35720510 tv teletodo 29 09 2016 antena 3 estrena el pr ximo martes e

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Hi ha anys en què tot surt rodó. Aquest és el cas de Juan José Bautista Martín, a qui el sobrenom artístic de Juan y Medio li quedarà petit des d’aquest octubre, ja que acumularà tres programes diferents en tres cadenes. El simpàtic presentador almerienc estarà a partir de dimarts (22.30) al capdavant del nou espai d’Antena 3 'El amor está en el aire' i comandarà el programa divulgatiu de TVE-1 'Poder canijo', que s’estrena aquest diumenge, dia 2. Com que també seguirà amb el magazín diari 'La tarde, aquí y ahora', a Canal Sur, ningú podrà desempallegar-se de la prima figura de Juan y Medio durant molt temps.

La culpa d’aquesta ubiqüitat tan sobtada la tenen els rectors d’Antena 3, que van optar per donar via lliure a la seva contractació tot i haver-se compromès amb TVE per ser la cara visible de 'Poder canijo'. «Per a nosaltres no va suposar cap problema, perquè quan el vam  fitxar, a part de la seva feina a les tardes de Canal Sur que ja coneixíem, ens va dir que tenia tancat un petit projecte amb la televisió estatal per a les tardes del cap de setmana, de manera que no coincidien en la mateixa franja», aclareix la directora de programes d’entreteniment d’Atresmedia, Carmen Ferreiro, per qui el que és més important és que «l’únic prime time que farà» és 'El amor está en el aire', d’Antena 3. «Tot això només demostra que és un gran professional i que tothom el vol tenir», afegeix.

Juan y Medio es pren amb «bastant esportivitat» aquesta inesperada pluja de programes que li cau a sobre. «Crec que és la primera vegada que passa això de compaginar tres espais en diferents cadenes, però no hi ha hagut problemes perquè n’he informat oportunament les tres cadenes i totes ho han acceptat de bon grat», apunta, abans d’agrair la «comprensió» general. Els tres projectes són compatibles, ja que el de TVE ja està gravat. «El vaig fer durant les meves vacances, així que ara gravo el d’Antena 3 un dia a la setmana i mantinc el meu directe a Sevilla», explica.

A part d’aquesta bona disposició de les empreses televisives, hi ha un altre factor econòmic que facilita la seva omnipresència: «Com que a mi ningú em paga l’exclusivitat, no tinc per què evitar que l’emissió dels meus programes coincideixi a la graella». Una altra cosa seria que se li abonés la fidelitat absoluta. «Si em donessin sis mil milions de dòlars per no fer res més, m’ho pensaria», diu en to burleta, i condensa la seva filosofia professional en una sentència: «Els projectes en què em poso m’agraden i és per això que tiro endavant».

Èxit d’audiència

Notícies relacionades

Quan se li parla de la possible saturació que pot produir en l’espectador, Juan y Medio deixa veure els seus dubtes: «Fa molts anys que ho adverteixo a Canal Sur, però ells m’ensenyen els papers amb les dades d’audiència i d’imatge, i seguim endavant». I afegeix: «Ja no sé què dir-los: a mi m’acolloneix, però si els que en saben decideixen que surti en diversos programes, ¡què hi farem!».

A Ferreiro no el preocupa que la ubiqüitat del presentador pugui generar confusió en l’espectador: «L’experiència que acumula en programes com 'La tarde...' és molt positiva per a formats com el nostre, mentre que l’espai de TVE és per a nens i no s’hi assembla gens. L’espectador és molt savi i sap distingir».