NOVA TEMPORADA

Rere l'audiència perduda

TV-3 aposta per una graella 'molt potent', en què destaquen estrenes com 'Emergències' i 'Fora de sèrie' i el retorn de 'Merlí' i 'Catalunya experience'

olerin35418522 160907182140

olerin35418522 160907182140

2
Es llegeix en minuts
OLGA LERÍN / BARCELONA

Televisió de Catalunya ha pujat aquest dimecres el teló del nou curs amb l'objectiu de recuperar el temps perdut. I això, en matèria de televisió, es tradueix en audiència. Després d'uns mesos per oblidar pel que fa a xifres -a l'agost, TV-3 va registrar el seu mínim històric (9,4%)-, ara toca remuntar amb una programació “molt potent”, en paraules de Jaume Peral, director de TVC, que “està a l'altura” i amb la confiança que el teleespectador l'aculli “amb gran satisfacció”. D'aquí, el títol de la campanya d'aquest any: 'Et vull veure'.

“Tenim tots els ingredients perquè la temporada i la programació funcionin”, ha insistit Peral, que ha reconegut el mal sabor de boca que han deixat els audímetres: "No estem contents; hem lluitat contra productes molt competitius, com l'Eurocopa i els Jocs".

Per això, en aquest menú renovat que està a punt de sortir a la taula hi ha algun plat de gurmet, com el retorn d'Andreu Buenafuente a ‘la teva’ amb una entrevista al president Carles Puigdemont, dijous, 22, al nou 'Fora de sèrie'.

TVC

Jordi Bosch, en 'Jo Ramon Llull'. 

El diumenge, 11, després de la programació dedicada a la Diada, TV-3 estrena una docuficció, ‘Jo, Ramon Llull’, que glossarà la figura del filòsof i escriptor mallorquí.

MÉS 'EL FORASTER'

‘El foraster’,‘El foraster’ una altra de les ‘delikatessen’ de la tele autonòmica, reapareixerà el dimecres, 14, amb un especial des de Mercabarna. Això sí, caldrà esperar fins a la primavera per pujar a la ‘pick up’ taronja i recórrer de nou el 'país petit'.

TVC

Una imatge de 'Emergències'.

Els 'exguerrillers' Carles Xuriguera i Fel Faixedas recorreran també la geografia catalana, des del dissabte, 17, per mostrar la seva passió pels vins a‘Glops’. I el diumenge, 18, arriba una altra de les guindes de la temporada, ‘Emergències’, sèrie del departament de Nous Formats  que “posa en valor” el treball de professionals adscrits als serveis d'emergències, com ara bombers, metges i mossos. Aquell mateix dia tornarà un clàssic, ’30 minuts’, amb el reportatge ‘Una altra escola’. 

TVC

Orella i Cuevas, en 'Merlí'.

El dilluns, 19, torna una de les apostes de la passada temporada, ‘Merlí’, amb protagonistes i situacions noves que provocaran “moments de molta tensió i emocions”. I el dimecres, 5 d'octubre, Ivana Miño es posa de nou en ruta en les noves entregues de ‘Catalunya experience’ ‘Catalunya experience.

A LLARG TERMINI

En aquesta graella “molt equilibrada en gèneres i formats” buscant la “màxima diversitat”, segons Peral, també hi ha novetats i retorns a més llarg termini i sense dates confirmades. Entre les primeres hi ha ‘Trinxeres’, programa que recorrerà l'últim front de la guerra civil a Catalunya, a càrrec dels periodistes Carles Costa, Eloi Vila i Marc Juan; ‘El sopar’, sèrie en què Roger de Gràcia (acabat d'incorporar a les tardes de Catalunya Ràdio) compartirà taula amb personatges populars, com Ferran Adrià i Anna Tarrés‘Aeroport’, docusèrie que se submergeix a la T1 del Prat, i ‘El lloc dels fets’docuficció en què Marc de las Heras guia el teleespectador per llocs on van succeir fets històrics singulars.

TVC

L'equip de 'Trinxeres'.

Notícies relacionades

Entre els espais amb noves temporades destaquen la sèrie de Joel Joan ‘El crac’ ‘El crac’ i les lliçons de Xavier Sala i Martín a la seva ‘Economia en colors’.

En el menú de tardor no podien faltar ‘imperdibles’ com ‘APM?’ (dia 14), ‘Crackòvia’ (12) i ‘Polònia’ (15). Per cert, els que enyorin el xou dels ‘polacs’, poden escalfar motors aquest dijous amb ‘TV3 confidencial’ (21.55). La ‘troupe’ ha de resoldre, a la seva manera, ja se sap, el robatori dels vídeos que conformen la nova programació. Humorístic punt de partida per a aquesta desitjada remuntada...