Pugna entre cadenes

Sobera es fa la competència a si mateix

La Sexta estrena 'Eso lo hago yo', mentre Cuatro contraataca amb 'First dates: segunda oportunidad'

Atresmedia treu la pols a un concurs de talents que el popular presentador basc va gravar fa més d'un any

carlossobera

carlossobera / RAFAEL BRAVO

3
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Carlos Sobera contra Carlos Sobera. El simpàtic conductor de 'First dates' a Cuatro s’enfrontarà a si mateix aquesta nit perquè la casualitat o el fi olfacte de La Sexta ha col·locat a la mateixa hora un programa que el presentador va gravar fa més d’un any per a Atresmedia. Es tracta d’'Eso lo hago yo' (21.30 hores), un atribolat talent de superació que ha estat dormint el son dels justos durant 12 mesos en algun calaix de la cadena pels recels dels seus responsables, poc con­vençuts de la qualitat del producte. Però ara, en plena canícula estival, han vist el moment ideal per treure-li la pols i amortitzar la inversió. 

El més curiós és que aquest vell producte convertit en zombi televisiu competirà en l’estrena amb una edició especial de 'First dates' (21.30 hores), en què s’oferirà una segona oportunitat a alguns solters que van sortir frustrats en la primera incursió amorosa. 

Sobera no se’n deu saber avenir veient com la seva antiga cadena l’ha condemnat a l’esquizofrènia televisiva amb la recuperació d’un format que fins i tot ell mateix creia que estava mort. «Ja ho dono per perdut», confessava sempre l’amfitrió de les cites quan se li preguntava per la sort final del misteriós programa. I és que els directius d’Atresmedia, al veure les primeres quatre entregues enregistrades inicialment per a Antena 3, van decidir l’estiu passat canviar de plans i emetre-ho per La Sexta. Fins i tot van arribar a anunciar en autopromocions l’estrena per al 7 de juliol del 2015, però al final es van fer enrere i van ficar la mercaderia al congelador.

ATRESMEDIA

David Bustamante, Sílvia Abril i Giorgio Aresu, jurat del 'talent show' 'Eso lo hago yo', de La Sexta.

'Eso lo hago yo' és l’adaptació d’'I can do that', un format internacional de reconegut èxit en què un grup de famosos imiten actuacions o números de professionals i artistes. Però la versió espanyola, produïda per Cuarzo ('El programa de Ana Rosa'), en difereix substancialment perquè s’ha optat per utilitzar com a concursants persones anònimes, cosa que podria explicar-ne els decebedors resultats. El jurat d’a­quest programa presentat per l’omnipresent Sobera està compost per la polifacètica actriu i humorista Sílvia Abril, el cantant David Bustamante ('Top dance') i el ballarí i coreògraf Giorgio Aresu ('Sorpresa, sorpresa'). Cada setmana, jutjaran 10 concursants anònims que competiran per ser el més complet en diferents disciplines artístiques, musicals, coreogràfiques i visuals. N’hi haurà prou amb un mes per saber qui és el guanyador, ja que el programa ha quedat reduït a quatre entregues en vista dels negres presagis.

MARTA SÁNCHEZ, CONVIDADA

Notícies relacionades

Per fer-se una idea de per on van els trets, en el primer programa hi actuaran un artista brasiler amb un xou en teles aèries mai vist fins aleshores, uns fenòmens indis que són ídols al seu país per la complexitat de les seves acrobàcies i el cinc vegades campió del món de BMX (acrobàcies en bicicleta). A més a més, l’estrena comptarà amb la ballarina Vicky Gómez i amb la cantant Marta Sánchez com a convidades.

A un simple clic del comandament, els espectadors també podran veure l’ubic Sobera retrobant-se amb alguns dels solters més singulars i divertits que han trepitjat el restaurant de 'First dates' i que encara no han trobat l’amor. Per aixecar-los la moral, se’ls oferirà una segona (o fins i tot una tercera) cita que potser els portarà a canviar d’estat civil en el futur. L’audiència tornarà a disfrutar així del rap de Drichen, els ullets de Sergio i les riallades d’Isabelino, entre d’altres. Les cites a cegues van a tot gas i no paren de fer miques els registres: ha passat del 7,9% de l’estrena a l’espectacular 12,0% (1.448.000 espectadors) que es va apuntar dimecres passat, 3 d’agost.