INTERVENCIÓ QUIRÚRGICA

Jordi Hurtado torna a 'Saber y ganar'

El popular presentador es reincorpora aquest dimarts a les gravacions del concurs, després d'un mes de baixa

 

 

2
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

A penes un mes després d'anunciar TVE la seva baixa, per una "petita intervenció quirúrgica" que l'obligava a deixar els platós "petita intervenció quirúrgica", el popular presentador Jordi Hurtado tornarà ben aviat a posar-se al capdavant del no menys conegut concurs cultural de La 2 'Saber y ganar'. Segons fonts pròximes al programa de Televisió Espanyola, Hurtado va rebre l'alta mèdica la setmana passada i aquest mateix dimarts, 24 de maig, reinicia les gravacions del programa, que es fa als estudis de TVE a Sant Cugat, sota la direcció de Sergi Schaaff.

Com que encara queden diversos programes gravats però no emesos presentats pel seu substitut, Luis Larrodera, el retorn d'Hurtado a la petita pantalla no es podrà veure fins d'aquí unes dues setmanes, segons els càlculs de les mateixes fonts.

El 27 d'abril, TVE va fer pública una nota en què anunciava que Jordi Hurtado havia passat pel quiròfan per sotmetre's a una "petita intervenció", que l'obligava a mantenir-se allunyat de la petita pantalla unes setmanes. Encara que en el seu moment no es va precisar l'abast de l'operació, efectivament la recuperació ha sigut ràpida i, pel que avancen les mateixes fonts, sense complicacions.

L'interès mediàtic que va provocar l'anunci de la baixa d'un personatge tan popular com és Jordi Hurtado s'ha vist incrementat pel fet que és un professional que ha estat al peu del canó, gairebé sense fallar ni un sol dia, en els 30 anys que fa que és davant les càmeres. I d'aquestes tres dècades, els últims 19 anys al capdavant de 'Saber y ganar'.

Com ell mateix recordava en una entrevista que va concedir a EL PERIÓDICO el 2014EL PERIÓDICO , ell només destaca un cop que haguessin de suspendre les gravacions per una afonia. "Va ser tan gran que ni amb l'otorino vaig aconseguir treure-me-la -recordava-. Altres vegades, els refredats els passo al plató. Quan estic molt tocat, tinc a sota de la taula coses calentes, com infusions de mel i llimona, per aguantar tot el dia i anar escalfant la veu... El que molesta és que com que gravem diversos programes en un dia, mantens la mala veu durant tota la setmana".

Però, com reconeixia el mateix Hurtado en aquella entrevista, ha tingut la sort de disfrutar de salut. "¡Toquem fusta! És el que diu l'acudit: «Si vols no tenir grip, no estar refredat i no posar-te malalt, fes-te autònom»", ironitzava.

Notícies relacionades

Dirigit per Sergi Schaaff i presentat per Jordi Hurtado, amb Pilar Vázquez i Juanjo Cardenal, 'Saber y ganar' es va estrenar a La 2 el 17 de febrer de 1997 i, després de gairebé dues dècades en antena, s'ha convertit en un clàssic de la tele estatal, amb una llarga llista de guardons; entre ells, el premi Iris especial de l'Acadèmia de la Televisió i l'Ondas al millor presentador per a Hurtado (Sant Feliu de Llobregat, 1957).