Històries sobre la maternitat

Cuatro estrena '9 meses con Samanta'

Samanta Villar mostra tot el procés del seu embaràs fins al naixement dels seus bessons

L'audiència també podrà conèixer el marit de la periodista, Raül Calàbria

Imatges del programa de Samanta Villar ’9 meses con Samanta’   / MEDIASET

3
Es llegeix en minuts
Marisa de Dios
Marisa de Dios

Periodista

Especialista en sèries i programes de televisió

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Després de posar-se en la pell d'altres persones a l'espai '21 días', Samanta Villar protagonitza, a partir d'aquest dimecres a Cuatro (22.30 hores), el seu reportatge més personal a '9 meses con Samanta', un programa que recull tot el procés del seu embaràs'9 meses con Samanta', des que confirma el seu estat fins al moment del part dels seus bessons, nascuts el març passat. La seva experiència serveix de fil conductor per introduir altres històries relacionades amb la maternitat.

Es tracta d'un projecte que Villar feia temps que gestava. "Sempre m'havia impactat la incondicionalitat de les mares en casos realment dramàtics i vaig pensar que seria molt bonic que, el dia que jo estigués embarassada, pogués explicar tot el procés i, al mateix temps, anar coneixent aquestes maternitats diferents i poderoses", explica.

LA IDEALITZACIÓ DE LA MATERNITAT

La periodista, que es va sotmetre a un tractament de reproducció assistida, compartirà amb l'audiència les seves ecografies, les seves emocions, la sorpresa que va tenir al saber que esperava bessons i les seves incerteses en aquesta nova etapa de la seva vida, sobre la qual considera que hi ha "una idealització que no encaixa amb totes les realitats". "Hi ha dones que viuen l'embaràs com una experiència fantàstica, però per a altres és un període de sacrifici físic i emocional", assenyala.  

El pare i marit

"La maternitat no és només cosa d'un", comenta Samanta Villar, en referència al paper del futur pare. Així que a '9 meses con Samanta' l'audiència també podrà conèixer el marit de la periodista, Raül Calàbria, amb qui comparteix professió: ell és reporter del programa 'Diario Vice', del canal #0 de Movistar+. 

"El problema que la maternitat estigui tan idealitzada és que, si et queixes, acabes estigmatitzada", considera, així que ella va decidir explicar en tot moment com se sentia. "Si m'he de queixar, em queixo, i si he de dir que no tinc ni idea del que m'està passant, ho faig, perquè les dones també aprenem a ser mares", afirma rotunda.   

Precisament ella traurà alguns consells i aprenentatges dels protagonistes de les altres històries sobre la paternitat "extraordiària" que recull el programa.

COMPRAR SEMEN PER INTERNET

Entre aquests hi ha el d'una dona que se sotmet a l'Hospital de la Vall d'Hebron a una delicada operació per intervenir l'espina bífida del nadó que està esperant, el d'una mare de 52 anys amb un nadó de set mesos, el d'un matrimoni que recorre a la gestació subrogada després de diversos avortaments, el d'una parella amb una filla en què els seus dos membres mantenen relacions estables amb altres persones i el de dues dones que han decidit comprar semen per internet perquè a Espanya no poden elegir el donant.

Aquesta última història porta Samanta a viatjar a Dinamarca, a la ciutat d'Aarhus, on es troba el banc d'esperma més gran del món, la clínica Cryos, que proveeix 80 països. Allà, entrevista el propietari i fundador de l'empresa i un estudiant que fa donacions dues vegades per setmana.

El programa, que es divideix en tres edicions (una per trimestre de l'embaràs), culmina amb el naixement dels bessons de Samanta, Damià i Violeta, un moment que la periodista va decidir mostrar davant les càmeres encara que era conscient que "generarà polèmica" i que "molta gent dirà que és una cosa que no s'ha d'ensenyar a la televisió". 

PART DAVANT LES CÀMERES

Notícies relacionades

"Les persones que apareixen al programa han sigut tan generoses, mostrant les seves operacions i els seus parts, que jo havia d'estar a l'altura", es justifica, a la vegada que assegura que se sent tan còmoda davant una càmera després del seu pas per '21 días' que arriba a oblidar-se de la seva presència.

Sobretot, tenint en compte que el moment del part el van captar dos companys amb qui fa anys que treballa. "Després d'haver viscut junts moments tan potents durant tant de temps, em semblava molt coherent i apropiat que en aquesta situació també estiguéssim junts", ressalta.