VIATGE A L'ALTIPLÀ

Vuit cognoms madrilenys

'El foraster' Quim Masferrer grava al Teatro Calderón un divertit especial amb catalans que viuen a Madrid

foraster

foraster

2
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Ja que el Barça no va poder conquistar el Vicente Calderón i eliminar l'Atlètic de la Champions, el bon jan del Quim Masferrer s'ha atrevit a ocupar, dues setmanes després, el Teatro Calderón de Madrid per venjar les ofeses hosts de Luis Enrique. Va ser dimarts passat, 26 d'abril, quan l'intrèpid viatger i l'equip d''El foraster' es van fer forts al famós teatre de la capital per gravar un especial del conegut programa de TV-3 sobre l'ànima madrilenya vista pels catalans. Al fons de l'escenari, com a ambientador de l'atapeïda sala, hi van col·locar la imatge gegant d'un dels lleons de les Corts. Això sí, fotografiat des de baix i en picat per ressaltar-ne els ferotges trets de custodi del Congrés.

Una vegada instruït el jove públic per l'animós Xavi, la foto fixa del felí va desaparèixer per projectar el material gravat per Masferrer durant les 72 hores que va estar pul·lulant per Madrid. El pitjor (o el millor) per al simpàtic monologuista va ser que aquests tres dies van coincidir amb la disputa de dos partits 'maleïts' per als culers: el dimarts (dia 12), el Madrid va remuntar al Bernabéu la seva eliminatòria contra el Wolfsburg, mentre que l'endemà el Barça deia adéu a la Champions per culpa dels matalassers. El primer revés va enxampar al reporter als voltants del Bernabéu parlant amb aficionats madridistes que apel·laven a l'esperit de Juanito i a l''¡Amunt Espanya!'. Des de fora de l'estadi va sentir els dos primers gols, molt matiners, i va sortir espaordit en direcció a la casa del Marc, un català resident a Madrid que veia el partit envoltat de 'merengones'. Al final del matx, es va armar un debat sobre la independència de Catalunya vista des de Madrid, que promet emocions fortes.

Notícies relacionades

El segon revés el va rebre Masferrer a la seu del diari 'Marca', on el van sorprendre les contingudes mostres d'alegria amb què els periodistes rebien els gols de l'Atlètic contra el Barça. Allà el públic assistent es trencava de riure sentint les explicacions del 'foraster' sobre les veritables raons de tanta educació. Però caldrà esperar que s'emeti el programa, cap allà el mes de juny, per saber el que no ara no es pot revelar.

RIALLES I MÉS RIALLES

El que sí que es pot explicar és que aquesta espècie de 'Catalans per Madrid' val molt la pena, a jutjar pel devessall de rialles que va arrencar la gravació al pati de butaques. Les rialles van ser ensordidores quan Masferrer va explicar per què "a Madrid regalen la llet", una veritat incontestable que va utilitzar al llarg del seu divertit monòleg. Els fidels d''El foraster' també entendran les raons 'sensuals' per les quals l'expresident Aznar parlava català en la intimitat, així com els problemes d'incomprensió que pateix el periodista de la cadena SER Carles Francino per la seva prolongada estada a la ciutat de l'ós i de l'arboç. I de l''amenaçador' lleó de les Corts espanyoles.           

Temes:

El foraster TV-3