sèries de televisió nacionals

Les millors sèries nacionals del 2015

jgarcia29099214 serie el ministerio del tiempo   rodolfo sancho151224121326

jgarcia29099214 serie el ministerio del tiempo rodolfo sancho151224121326

1
Es llegeix en minuts
MANUEL DE LUNA / BARCELONA

1. EL MINISTERIO DEL TIEMPO Pablo i Javier Olivares

De sèries històriques n'hi ha moltes, però cap de tan original --i fantàstica-- com aquesta. En la seva trama, un equip secret de funcionaris del Govern espanyol té com a missió desfer embolics de fets històrics. Acció, humor, intriga i drama es combinen al llarg dels segles, i donen com a resultat una de les millors produccions de la història de la televisió a Espanya.


2. MERLÍ Héctor Lozano

Un excèntric professor de Filosofia revoluciona un grup d'adolescents amb el seu peculiar estil d'impartir les classes. Potser beu d''El club dels poetes morts', però l'espectacular i sorprenent èxit d'aquesta sèrie catalana demostra que la seva trama està en perfecta sintonia amb l'actual societat catalana, i especialment amb els joves, que l'han seguit amb autèntic fervor.  


3. VIS-A-VIS Daniel Écija

Adaptació molt a l'espanyola de l'exitosa sèrie nord-americana 'Orange is the new black', amb la qual només comparteix la idea original: una jove ingènua ingressa en una presó per a dones per una estafa que ella no ha comès. Però a partir d'allà, els excel·lents personatges i la sensació de claustrofòbia que infon la trama li han atorgat el beneplàcit de l'audiència el 2015. I un Premi Ondas. 


4. ALLÍ ABAJO Aitor Gabilondo, César Benítez i Óscar Terol

Notícies relacionades

Els autors asseguren que la idea va néixer abans que el 'pelotazo' d''Ocho apellidos vascos' arrasés a les taquilles; però el cas és que la història és molt similar. Aquesta semblança, més l'indubtable tirada i bona química que tenen la salada sevillana María León i l'adust i l'apocat basc Jon Plazaola, han fet d'aquesta telecomèdia un dels èxits d'audiència de l'any.


5. MAR DE PLÁSTICO Juan Carlos Cueto, Rocío Martínez Llano, Alberto Manzano i Pablo Tébar

Un pas endavant en les sèries d'intriga, en què les localitzacions en una desèrtica Almeria ajudaven a donar més desassossec a la trama. Potser va tenir com a referència l'ambientació d'obres com 'True detective', però el resultat en el seu conjunt --especialment les interpretacions-- ha agradat prou l'audiència perquè ja s'hagi aprovat una segona temporada.