Pel·lícules a tv avui, diumenge 20 de desembre del 2015

'Sister Act' ('Una monja de cuidado'), an Cuatro; 'Los chicos del coro', a Telecinco; 'Souvenir', a El 33, i '¿Quién mató a Bambi?', a La 2, són els films destacats de la jornada

4
Es llegeix en minuts
TXERRA CIRBIÁN / BARCELONA

La programació de pel·lícules avui a tv té com a films més destacats 'Sister Act' ('Una monja de cuidado'), a Cuatro; 'Los chicos del coro', a Telecinco; 'Souvenir', a El 33; i '¿Quién mató a Bambi?', a La 2.

Sister Act (Una monja de cuidado)

17.40 / CUATRO / Comèdia musical ★★★

Director: Emile Ardolino

Actors: Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Harvey Keitel, Bill Nunn, Kathy Najimy, Wendy Makkena, Richard Portnow, Robert Miranda, Mary Wickes, Pat Crawford Brown

País: EUA (1992) 100 minuts

Quatre guionistes, Jim Cash, Jack Epps Jr., Paul Rudnick i Joseph Howard, van donar forma a la divertida història de 'Sister Act', una producció familiar Disney rodada per tot un especialista, el director Emile Ardolino, cinc anys després del seu èxit a taquilla amb 'Dirty Dancing'. La va protagonitzar l'actriu Whoopi Goldberg, que dos anys abans havia guanyat l'Oscar per ‘Ghost: més enllà de l'amor’, i que va cantar personalment les estupendes peces musicals del film.

Deloris és una cabaretera malparlada que canta en casinos de Nevada i està embolicada amb un mafiós casat. Un dia, és testimoni d'un assassinat i la policia la protegeix i la inclou en un programa de protecció de testimonis, amagada en un convent de San Francisco. El seu inicial rebuig a vestir-se de monja i a acatar les normes de la comunitat van canviant gràcies a una progressiva amistat amb les altres religioses.

La pel·lícula va ser tan taquillera que va tenir la seva continuació en 'Sister Act 2: de vuelta al convento', un any després, així com un exitós musical posterior, que va arribar en castellà fa escassament un any al Teatre Tívoli de Barcelona, amb Mireia Mambo, Àngels Gonyalons i Sílvia Abril en el repartiment.


El JEFE

15.25 / PARAMOUNT C. / Comèdia ★★

Director: Les Mayfield

Actors: Samuel L. Jackson, Eugene Levy, Miguel Ferrer, Horatio Sanz, Luke Goss, Anthony Mackie, Susie Essman, Rachael Crawford

País: EUA (2005) 79 minuts

Típica pel·lícula de parelles, amb personatges antagònics que es veuen obligats a col·laborar perseguint un objectiu comú. En aquest cas, un dur i hàbil agent negre recorre a un tranquil venedor d'instruments de dentista que assisteix a una convenció a Detroit quan assassinen el company del primer.


Río

15.45 / CUATRO / Animació ★★★

Director: Carlos Saldanha

País: EUA (2011) 96 minuts

Divertida pel·lícula d'animació de Carlos Saldanha, el director (sol o en duo) de 'Robots' i la saga 'Ice Age'. En aquesta ocasió, el seu protagonista és un ingenu lloro blau que no sap volar i que es pensa que és l'últim de la seva espècie… fins que es topa amb una lloro salvatge amb qui anirà a parar als carnavals de Rio de Janeiro.


lOs CHICOS del corO

16.00 / TELE 5  / Drama ★★★★

Director: Christophe Barratier

Actors: Gérard Jugnot, François Berléand, Jean-Baptiste Maunier, Jacques Perrin, Kad Merad, Marianne Basler, Maurice Chevit, Paul Chariéras

País: França (2004) 95 minuts

Un emotiu film francès que s'ha convertit en tot un clàssic del cine familiar. Amb un enorme èxit a tots els països, va ser la candidata de França a l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera i a la millor cançó original. El 1948, un professor de música a l'atur accepta treballar de tutor i vigilant en un reformatori per a orfes i nois conflictius. La música serà una forma de socialitzar-los.


CÓmO perdeR a un CHICO en 10 dÍAs

16.00 / TVE-1 / Comèdia ★★

Director: Donald Petrie

Actors: Kate Hudson, Matthew McConaughey, Adam Goldberg, Bebe Neuwirth, Michael Michele, Shalom Harlow

País: EUA (2003) 115 minuts

Comèdia romàntica que adapta una divertida novel·la gràfica de Michele Alexander i Jeannie Long. Una periodista jove escriu uns reportatges sobre coses que fan les dones de forma inconscient per allunyar del seu costat els nois que els agraden. Un dia es creua amb un guapo publicista que ha apostat ser capaç de seduir qualsevol dona.


Jennifer 8

17.15 PARAMOUNT C. / Intriga ★★★

Direcció: Bruce Robinson

Actores: Andy García, Uma Thurman, John Malkovich, Lance Henriksen, Kathy Baker, Kevin Conway

País: EUA (1992) 127 minuts

Un policia de Los Angeles (Andy García) es trasllada a San Diego per investigar un cas d'assassinat múltiple. L'únic testimoni és una noia cega (Uma Thurman), per la qual se sent immediatament atret. El poc crèdit que els seus col·legues donen al testimoni de la invident complicarà la investigació.


El mENSAJERO dEl MIEDo

19.35 / PARAMOUNT C. / Intriga ★★★

Direcció: Jonathan Demme

Actors: Denzel Washington, Meryl Streep, Liev Schreiber, Anthony Mackie, Jon Voight 

País: EUA (2004) 130 minuts.

Nova versió del film que John Frankenheimer va rodar amb Frank Sinatra el 1962, que adapta al seu torn la novel·la de Richard Condon. La seva trama podria ser, fins i tot, un precedent de la sèrie 'Homeland': un sergent torna de l'Iraq com un heroi i la seva mare, senadora, l'empeny a ser candidat a la vicepresidència. Un militar no es creu el seu relat i investiga el cas.


Souvenir

21.45 EL 33 / COMÈDIA  ★★

Direcció: Rosa Vergés 

Actores:Emma Suárez, Futoshi Kasagawa, Emilio Gutiérrez Caba, Pepa López, Anna Lizarán, Eulalia Ramón, Mercè Pons, Simon Andreu, Enric Majó, Sei Watanabe

Notícies relacionades

País: Espanya (1994) 86 minuts

Àlex Gorina parla aquest diumenge, 20, a l'espai Sala 33, amb Rosa Vergés, sobre la seva segona pel·lícula, 'Souvenir', una comèdia romàntica que torna a jugar amb l'atzar, com en la seva 'opera prima', 'Boom, boom'. En aquest cas, explica les trobades d'un japonès amnèsic (Kasagawa) i una hostessa (Suárez) en una Barcelona nadalenca i amb una maleta juganera pel mig.


whoopi goldberg

whoopi goldberg

Temes:

Pel·lícules