FET INSÒLIT AL VETERÀ PROGRAMA DE LA 2

'Saber y ganar' es disculpa per primer cop per un error

3El seu director admet que es va repetir una pregunta al mateix concursant

El presentador de l’espai de La 2 ’Saber y ganar’, Jordi Hurtado.

El presentador de l’espai de La 2 ’Saber y ganar’, Jordi Hurtado.

1
Es llegeix en minuts
JUAN CARLOS ROSADO / MADRID

Fins i tot el programa del sempitern Jordi Hurtado rectifica. Saber y ganar, el concurs més longeu de la televisió espanyola i també el més seriós, culte i rigorós, ha hagut de demanar disculpes per primera vegada en els seus 18 anys de vida arran d'un entremaliat interrogant. En la secció Cada sabio con su tema, es va repetir una pregunta al mateix concursant amb un interval de només dos dies, cosa que va provocar que el director del veterà concurs, Sergi Schaaff, hagués de sortir a l'arena per donar explicacions i sol·licitar el corresponent perdó.

Notícies relacionades

El 23 de juliol passat, al concursant Manuel Romero se li va preguntar: «¿Quina sevillana va fer popular María del Monte a l'ombra dels pins: Bésame o Cántame?». Dos dies després, el 25 de juliol, Jordi Hurtado li va tornar a plantejar la mateixa qüestió i Romero ho va tornar a encertar, no podia ser d'una altra manera, al respondre Cántame. La cosa va quedar aquí, però un experimentat espectador es va adonar de l'errada i va remetre la seva queixa a l'espai RTVE responde, de La 2, on el Defensor de l'Espectador de TVE, Ángel Nodal, atén setmanalment les denúncies i reclamacions del públic. En la seva última emissió, Schaaff va sortir a la palestra i va dir que «de manera incomprensible» la «cadena de treball» de l'espai, «des de la redacció a l'edició» final, «no va detectar en temps hàbil la repetició del text».

Segons va explicar el director de Saber y ganar, malgrat aquell error es va optar per mantenir l'emissió del programa al veure que la inoportuna qüestió repetida «no afectava el resultat final» de la competició, i per això van decidir deixar les coses com estaven. El mateix Schaaff va entonar el mea culpa davant les càmeres per la primera relliscada seriosa en la impol·luta història del concurs i va dir el següent: «És just reconèixer que ens hem equivocat, i per això presentem les nostres disculpes». Al mateix RTVE responde, un espectador es va queixar de la forma de conduir del presentador Carlos G. Hirschfeld a l'espai Seguridad vital.